Soulsister zet Marktrock in vuur en vlam

PHOTO_NEWS
Ondanks het feit dat Soulsister al meer dan een jaar niet meer op een podium stond en zich ook in 2015 beperkt tot één concert, heeft de band van Paul Michiels en Jan Leyers op de eerste dag van Marktrock Leuven weer als vanouds een swingend concert gegeven. Leyers' dochter Billie opende met haar groep het festival, waarop ook nog The Fixkes en Slongs Dievanongs optreden. De Oude Markt liep tijdens Soulsister met circa 6.000 bezoekers halfvol.

Soulsister putte uit een rijk gamma hits die de groep sinds haar ontstaan in de tweede helft van de jaren '80 opbouwde, zoals 'Like a mountain' en 'Locks and Keys'. Vooral op het einde zat de sfeer er goed in met 'Tell me what it takes' en de grootste hit 'The way to your heart' die door het publiek luidkeels meegezongen werd. De bisnummers werden vervolgens in de gietende regen afgewerkt met het bekende 'Broken'.

Marktrock duurt dit jaar twee dagen en is voor het eerst sinds Live Entertainment in 2008 de organisatie van dit stadsfestival in handen nam, opnieuw betalend. Zaterdag om 11 uur is er eerst 'Marktrock for Kids' met Samson & Gert en gastoptredens van K3, Piet Piraat en Ghost Rockers. 's Avonds treden nog Milow, Les Truttes, Jebroer en Gers Pardoel op.