Rolling Stones, The Who, Bob Dylan, Neil Young, Paul McCartney en Roger Waters op megafestival

Het festival vindt van 7 tot en met 9 oktober plaats in Indio, Californië.
getty Het festival vindt van 7 tot en met 9 oktober plaats in Indio, Californië.
Zes van de grootste artiesten en bands uit de rockgeschiedenis zullen voor het eerst samen op een festivalaffiche staan. The Rolling Stones, Paul McCartney, Bob Dylan, The Who, Neil Young en Roger Waters hebben bevestigd dat ze zullen optreden op Desert Trip. Het driedaagse festival vindt van 7 tot en met 9 oktober plaats in het Californische Indio en wordt georganiseerd door het team achter Coachella.

Dylan en de Stones openen op vrijdag, Young en zijn band Promise of the Real staan samen met Paul McCartney zaterdag op het podium, met McCartney als headliner. The Who en voormalig zanger en songschrijver bij Pink Floyd Roger Waters sluiten het evenement op zondag af.

Een combiticket kost tussen 399 en 1.599 dollar. Dagtickets kosten 199 dollar. Tickets gaan aanstaande maandag 9 mei in voorverkoop.

Midden vorige maand liet promotor Goldenvoice weten aan het festival te werken. Het voorbije weekend hintten vijf van de zes artiesten naar hun betrokkenheid met posts op sociale media. Enkel Neil Young deed dat niet. De eerste die onthulde betrokken te zijn bij het festival, was Roger Daltrey van The Who. "Het is een fantastisch idee voor een festival", zei hij twee weken geleden tegen de Toronto Sun. "Het zijn de laatste overblijfselen van ons tijdperk. Ik ben blij dat we het hebben overleefd". Hij gaf ook aan dat dergelijke affiche wellicht tot een stormloop zal leiden. "Ik hoop maar dat veel normale fans een kaartje zullen kunnen bemachtigen", aldus Daltrey.

Kos