Werchter onder blakende zon van start met powerpop van Marmozets

Een foto die is geplaatst door Thomas R Jones (@t9eej) op

Rock Werchter is vanmiddag onder een blakende zon van start gegaan met een stevige set op het hoofdpodium van de Britse powerpopgroep Marmozets. In KluB C beet op hetzelfde ogenblik The Broken Bones uit Alabama (VS) de spits af. Het festival is op een beperkt aantal tickets voor morgen na volledig uitverkocht. Dat betekent dagelijks 88.000 mensen op de festivalweide en verspreid over de vier festivaldagen bijna 150.000 unieke bezoekers.

De klassieke verkeersproblemen bij de start van het festival vielen vandaag mee. Aan de afritten van de snelwegen E19 (Zemst) en E314 (Holsbeek) was het rond de middag behoorlijk druk, maar volgens het Vlaams Verkeerscentrum was er enkel op de E314 een tijdje sprake van filevorming. De Lijn had op het middaguur al 6.700 festivalgangers van Leuven naar Werchter vervoerd.

Gedurende de vier festivaldagen treden in totaal 79 groepen op. Dat is eentje minder, want Ben Howard moest op het laatste moment wegens ziekte afzeggen. Howard zou normaal vrijdag opgetreden hebben op het hoofdpodium. Hij wordt vervangen door de Belgische groep Balthazar, die normaal dezelfde dag in The Barn zou concerteren.

Later op de dag treden onder meer nog The Chemical Brothers, Faith No More en Florence & The Machine op. De headliners op vrijdag zijn Mumford & Sons, Pharrell Williams en Roisin Murphy. Op zaterdag is het vooral uitkijken naar Lenny Kravitz, The Prodigy en Noel Gallagher's High Flying Birds en op zondag Muse, Kasabian en The Script.

Goed nieuws overigens voor degenen die de de organisatoren de voorbije dagen trachtten te bewegen om de finale van de Eén-soap "Thuis" in de festivalweide op een groot scherm te projecteren. Hun gebeden werden deels verhoord: de aflevering is morgenavond te zien op een groot scherm in de vlakbij gelegen camping The Hive.

Instagram

Een foto die is geplaatst door Alin Pandaru (@pandutzu) op

#yearsandyears #RW15

Een foto die is geplaatst door null (@byevamaria) op