Van "doodgaan" tot "prima festivalweer": warmte gespreksonderwerp nummer één op de wei van Rock Werchter

Alle middelen zijn goed om aan extra verkoeling te geraken als de temperatuur op de weide te hoog oploopt.
Foto Ponsaerts Alle middelen zijn goed om aan extra verkoeling te geraken als de temperatuur op de weide te hoog oploopt.
"Doodgaan" voor de ene, "prima festivalweer" voor de andere, maar de zon is de 'talk of the town' in Werchter. Er wordt vier dagen op rij warm en zonnig weer verwacht. De organisatie heeft maatregelen getroffen.

Extreem warm is het nog niet. Een wolk brengt af en toe wat verkoeling, maar als de wolken even uitblijven is het soms lang zoeken naar een schaduwplekje op het festivalterrein. 

Om de muziekfans te beschermen tegen de brandende zon is er heel wat voorzien. De Rotselaarse burgemeester Dirk Claes legt uit wat allemaal: "Er worden gratis petjes uitgedeeld. Ook is er een vernevelingssysteem. Er lopen teams uit met zonnecrème. Aan de toiletten kan je je verfrissen met water en in plaats van een klein flesje water, krijg je nu een halve liter water voor één drankbon." Eén drankbon kost 2,5 euro in voorverkoop of 2,75 of 3 euro tijdens het festival. "Bij lange wachtrijen, staat de organisatie ook paraat om flesjes water uit te delen, maar tot hiertoe was dat niet nodig", laat burgemeester Claes ook nog weten.

Zelf drank meenemen op de festivalweide is verboden. En de flesjes zonnecrème op het terrein mogen niet groter zijn dan 100 milliliter.

Mis niets over Rock Werchter: lees en herlees alles in ons dossier 'AT THE FESTIVALS'.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sabine Van de Kerkhove

    Een vernevelingssysteem is dat dan geen waterverspilling??? En de gewone man zou geen douchke mogen nemen. Moeten er geen GAS boetes worden uitgeschreven ????

  • Bart Boenen

    Dan hebben ze naast die flauwe schoolfuivenrock op Werchter toch iets om wat hardcore van te worden... :-)