Urenlang aanschuiven in tropische hitte op camping Rock Werchter: meerdere mensen worden onwel

Twee uur eerder dan voorzien ging de eerste camping - The Hive - open.
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews Twee uur eerder dan voorzien ging de eerste camping - The Hive - open.
Een groot aantal festivalgangers van Rock Werchter heeft deze namiddag hun tentje al opgezet op de camping The Hive. Er binnen geraken was echter geen pretje. Duizenden mensen moesten urenlang aanschuiven bij temperaturen tot 30 graden.

Het vierdaagse festival Rock Werchter gaat morgen pas van start, maar heel wat festivalgangers stonden vanochtend vroeg al klaar voor de deuren van camping The Hive om het beste plaatsje op de wei te bemachtigen. Zij hadden een ticketje gekocht voor de camping, die uitgebaat wordt door de festivalorganisatie.

Maar door de scherpe veiligheidsmaatregelen, onder meer aan de bandjescontrole en de bagagecontrole, moesten de festivalgangers urenlang aanschuiven voor ze het terrein op konden. In combinatie met de snoeihete temperaturen zorgde dat ervoor dat het Rode Kruis meermaals moest ingrijpen omdat verscheidene mensen onwel waren geworden. Uiteindelijk besliste de organisatie om enkele mensen in te zetten om bekertjes water uit te delen in de wachtrijen.

Omstreeks 15u was het dan eindelijk zover. De eerste groep festivalgangers mochten de wei op. Het was dan ook meteen drummen voor het beste plaatsje. 

Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerrit Malego

  En dan zitten wij te lachen met die Amerikanen als we de taferelen van Black Friday zien. Blijkt hier dus geen haar beter te zijn ....

 • Nicolas Ivanov

  Ongelofelijk slecht georganiseerd dan.

 • Luc Deville

  Even na de middag was het station van Leuven bijna onbereikbaar door de festivalgangers en hun bagage. Een doorgang laten voor reizigers was teveel gevraagd. Zelf heb ik oudere mensen gezien die smeekte om hun door te laten. Respect voor de gewone reiziger 0,0 bij de festivalgangers.

 • Karina Van Bastelaere

  Hoe zijn we zelf geweest? Vergeten?

 • Stijn Hardy

  De veiligheidsmaatregelen op festivals zijn onnodig draconisch...