Nieuwe namen voor Rock Werchter: Damien Rice en The War On Drugs

Zanger Adam Granduciel van The War On Drugs, deze zomer op Pukkelpop.
Alex Vanhee Zanger Adam Granduciel van The War On Drugs, deze zomer op Pukkelpop.
Rock Werchter heeft de eerste namen gelost voor zaterdag 27 juni. Damien Rice en The War On Drugs zullen de derde festivaldag alvast opleuken.

Na een lange pauze kwam de Ierse singer-songwriter Damien Rice dit jaar met een nieuw album naar buiten, 'My Favourite Faded Fantasy'. Acht jaar hebben we daarop moeten wachten, na het grote succes van '9 crimes' in 2006. Slachtoffer van zijn eigen succes raakte Rice daarna naar eigen zeggen de liefde voor de muziek kwijt. Maar nu is hij dus helemaal terug.

The War On Drugs is met 'Lost In The Dream' intussen aan hun derde plaat toe. Die klinkt alsof Fleetwood Mac, Pink Floyd, Chris Rea en Bruce Springsteen zijn samengesmolten. Twee jaar hebben de Amerikanen eraan gewerkt, maar het resultaat werd dan ook bijzonder goed ontvangen.

In totaal zijn er nu zeven namen bekend voor Rock Werchter 2015. Eerder werd al bekendgemaakt dat Foo Fighters, Muse, Pharrell Williams, alt-J en Florence + The Machine in 2015 naar het festival komen. In een week tijd zijn intussen al 45.000 tickets voor Rock Werchter verkocht.

Tickets voor Rock Werchter 2015 zijn in verkoop via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Gedetailleerde ticketinfo is beschikbaar op de site van het festival.