Europese steun voor 'belevingscentrum Rock Werchter'

UNKNOWN

De gemeente Rotselaar krijgt iets meer dan 100.000 euro uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) voor de uitbouw van een 'belevingscentrum' rond Rock Werchter. Het geld is ook bestemd voor een museum over het Jack-Op-bier, dat vanaf 1869 meer dan 100 jaar lang gebrouwen werd in Werchter. Het is een van de tien Vlaams-Brabantse projecten die kunnen rekenen op ELFPO-steun .
 
Archiefmateriaal
Het 'belevingscentrum' wil de herinnering aan Rock Werchter bewaren met archiefmateriaal, geluids- en videofragmenten en affiches, en zo de bezoeker alle edities van het festival opnieuw laten beleven. Net als het Jack-Op-museum wordt het ondergebracht in de vroegere brouwerij Jack-Op in Werchter.
 
Midden 2012 klaar
"Tegen de zomer van 2011 willen we een proefopstelling klaar hebben die tijdelijk zal worden opengesteld. Tegen midden 2012 zal de permanente tentoonstelling klaar zijn", aldus burgemeester Dirk Claes.
 
Brouwerij
Het Jack-Op-museum opent de deuren al op 22 mei. Het museum toont de historiek van de vroegere brouwerij aan de hand van foto's en oude brouwerijattributen. Claes maakt zich sterk dat tegen dan het Jack-Op-bier opnieuw zal kunnen gedronken worden.
 
AB InBev stopte het brouwen jaren geleden, maar gaf Claes toelating om het op beperkte schaal opnieuw te lanceren. De totale kost van de eerste fase van het belevingscentrum en Jack-op-museum wordt geraamd op 160.000 euro. Claes hoopt ook op een financiële inbreng van Toerisme Vlaanderen. (belga/lb)

UNKNOWN