Eerste festivaldag Werchter draait op volle toeren

Op de festivalweide in Werchter draait de eerste dag van Rock Werchter op volle toeren. Op de drie podia is reeds een tiental concerten achter de rug en de nagenoeg volledig volgelopen weide kijkt stilaan uit naar de toppers Florence and the Machine om 20.00 uur, Faith No More om 22.00 uur en The Chemical Brothers om 00.15 uur. In The Barn speelt Patti Smith om 19.15 uur haar debuutalbum 'Horses'.

Volgens de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes (CD&V) verloopt alles tot dusver bijzonder rustig. De hulpdiensten hebben nog weinig werk om handen. "Ook de files zijn de hele dag beperkt gebleven, mede dankzij het feit dat De Lijn reeds meer dan 14.000 festivalgangers met de bus van Leuven naar Werchter voerde. Op de campings hebben momenteel al 45.000 tot 50.000 personen hun tenten opgeslagen", aldus Claes.

Voor deze editie van Werchter werden in totaal in 95 verschillende landen tickets in voorverkoop verkocht. Na België, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk komen de meeste bezoekers dit keer uit Israël, gevolgd door Duitsland, Noorwegen, Luxemburg, Italië en Ierland.

De capaciteit van de festivalweide werd beperkt tot 88.000 bezoekers. Er werden 67.500 combitickets verkocht evenals 20.500 dagtickets per festivaldag. Op de 100 niet-verkochte tickets na voor morgen is het festival volledig uitverkocht. Verspreid over de 4 festivaldagen gaat het om 149.500 unieke bezoekers. In voorverkoop gingen ook 53.000 kampeertickets van de hand.

In totaal treden dit keer 79 groepen op uit 12 verschillende landen op waarvan 7 uit ons land. The Chemical Brothers is de eerste act die voor de 8e keer op Rock Werchter staat. Royal Blood, een van de vervangers van de Foo Fighters, speelt zowel vandaag als zaterdag op Main Stage. Maxi Jazz staat met The E Type Boys op Rock Werchter en met Faithless volgende week zaterdag op TW Classic.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA