Duizenden festivalgangers trekken nu al naar Werchter

BELGA
Hoewel Rock Werchter pas morgen van start gaat, zijn in de omgeving van de festivalweide al enkele duizenden festivalgangers toegestroomd. Op het grondgebied van Haacht openden omstreeks 16 uur al drie campings de deuren waar plaats is voor zo'n 13.000 personen. Enkel wie over het speciale campingticket xl beschikt, kan hier nu al terecht. De overige campings openen morgen pas de deuren.

Rock Werchter duurt vier dagen en heeft dit jaar als toppers The National, Green Day en Netsky op donderdag, Kings of Leon en Blur op vrijdag, Nick Cave & The Bad Seeds, Volbeat en Rammstein op zaterdag en Thirty Seconds to Mars, Depeche Mode en Editors op zondag. Het festival is volledig uitverkocht. Dagelijks zullen 80.000 mensen vertoeven op de festivalweide.

De Rotselaarse burgemeester Dirk Claes waarschuwt voor zware fileproblemen morgen als gevolg van de wegenwerken op de E314. Daar legt het Agentschap Wegen en Verkeer sinds begin deze maand tussen Heverlee en Wilsele weefstroken aan. Er worden ook onderhoudswerken uitgevoerd aan het wegdek. "Wie uit de richting Lummen komt, verlaat de E314 al in Aarschot. Anderen rijden best via de afritten Vilvoorde of Zemst op de E19 richting Werchter", aldus Claes.