Exclusief voor abonnees

BEST OF WERCHTER. Het beste optreden ooit, toen mensen stonden te huilen van puur geluk: de 20 meest memorabele concerten, deel 4

Pearl Jam in 2007.
Marc Gysens Pearl Jam in 2007.
Liefst 15 jaar had Werchter moeten wachten op de eerste doortocht van Pearl Jam, maar niemand die daar op vrijdag 26 juni 2007, ver na middernacht, nog over maalde. Groep en publiek leken twee uur lang een Siamese tweeling, in elkaar verstrengeld in een prachtige, levensnoodzakelijke symbiose. Het is maar één van de talloze spectaculaire momenten in de geschiedenis van Rock Werchter. Dit jaar is er jammer genoeg geen nieuwe episode, maar niet getreurd: wij brengen u tot zondag de top 20 van de meest memorabele concerten ooit op het festival. Vandaag het laatste deel, de top vijf.

Onze top 20 werd samengesteld door de redactie met de bekwame hulp van een zeskoppige jury: VTM Nieuws-anker Stef Wauters, Noordkaapzanger en Willy-presentator Stijn Meuris, VTM-presentatrice An Lemmens, ‘Equal Idiot’ Thibault Christiaensen, Willy-presentatrice Sofie Engelen en Belpopkenner en wandelende Werchterencyclopedie Jan Delvaux.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vince Janssens

    Werchter, Tomorrowland... allemaal dermate uit hun voegen gegroeid dat voor mij de sfeer wel om zeep is. Wij reden de afgelopen jaren regelmatig richting Balkan of het hoge Noorden.

  • percy colman

    Inderdaad marc,graspop is ook gepasseerd zonder 1 woord over te schrijven.

  • Marc Vennekens

    Ik heb het steeds vreemd gevonden dat de op en top commerciële organisatie zoveel persaandacht krijgt. Hoe goed en fijn het ook mag zijn. Zelfs nu, terwijl het niet eens kan doorgaan. Zo zie je maar.