All Time Low geeft startschot Rock Werchter 2013

Ook dit jaar is Rock Werchter volledig uitverkocht.
BELGA Ook dit jaar is Rock Werchter volledig uitverkocht.
De Amerikaanse poppunkband All Time Low heeft omstreeks 14 uur op het hoofdpodium het startschot gegeven van het vierdaagse muziekfestival Rock Werchter. Toppers onder de groepen die zullen aantreden zijn The National, Green Day en Netsky op vandaag, Kings of Leon en Blur op morgen, Nick Cave & The Bad Seeds, Volbeat en Rammstein op zaterdag en Depeche Mode en The Editors op zondag.

Rock Werchter anno 2013 is goed voor ongeveer tachtig groepen op drie verschillende podia. Kort voor de start werd op het festivalterrein KluB C feestelijk ingehuldigd, de nieuwe tent die in de plaats komt van de vroegere Pyramid Marquee en die met een capaciteit van 10.000 mensen groter is dan haar voorganger. Rock Werchter is ook dit jaar uitverkocht. Dat betekent dagelijks 85.000 mensen op de weide. In totaal zullen er zo'n 140.000 verschillende personen het festival bijwonen.

Geen grote verkeersproblemen
Hoewel er omwille van wegenwerken op de E314 tussen Heverlee en Wilsele vooraf gevreesd werd voor grote fileproblemen verloopt het verkeer naar Werchter al de hele dag relatief goed. "We hebben een tijdlang wat problemen gehad aan de afrit Zemst op de E19, maar die zijn voorbij. Aan de afrit Rotselaar op de E314 is het druk maar doen zich geen files voor. Lokaal is het vooral druk aan de toegang van de parkings in Haacht. Omdat die dreigen vol te raken stuurt de politie festivalgangers via informatie op snelwegen richting parkings in Rotselaar", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. De Lijn vervoerde tot dusver al meer dan 20.000 festivalgangers van Leuven naar Werchter.