Al zo'n 20.000 festivalgangers in Werchter

PHOTO_NEWS
In Werchter zijn deze avond al ongeveer 20.000 festivalgangers gearriveerd. The Hive, het kampeerterrein langs de Werchtersesteenweg in Haacht dat organisator Live Nation zelf uitbaat, opende als enigste camping deze middag de deuren en liep al snel goed vol. Volgens burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar bleef het in Werchter-dorp zelf vrij rustig.

De grote stormloop van festivalgangers wordt donderdag verwacht als om 12 uur het festival de deuren opent en om 14 uur het muzikaal geweld losbarst.

Om 14 uur treden de Britse powerpopgroep Marmozets als eerste aan op het hoofdpodium. St.Paul and The Broken Bones uit Alabama bijten de spits af in KluB C. Het festival is op donderdag uitverkocht wat een aanwezigheid van 85.000 festivalgangers impliceert. Headliners op donderdag zijn The Chemical Brothers en Faith No More, de vervangers van de Foo Fighters.

Om de jaarlijkse verkeerschaos bij de start van het festival te beperken wordt vooral gerekend op het busvervoer dat De Lijn zoals steeds inlegt tussen het station van Leuven en de festivalweide.

Tot maandagmiddag zet De Lijn hiervoor 175 chauffeurs en 60 bussen in. Vorig jaar namen tijdens Rock Werchter op de heen- en terugweg in totaal 123.000 festivalgangers een dergelijke bus. Rond 17 uur woensdagavond stond de teller al op 4.000.

VIDEO: Feestje op de trein

Op de trein naar Leuven is er een partywagon met gratis drank en een dj die instaat voor de ambiance.  De Werchter-festivalgangers zetten alvast een feestje in.

VIDEO: Wat mag je buurman zeker niet doen op de festivalcamping?

Hoe gaan de kampeerders om met de drukte en wat willen ze zeker niet dat hun tijdelijke buurman of -vrouw doet?