Air Traffic zet in op Nostalgie, speelt volledig album van 11 jaar geleden

Air Traffic
Air Traffic
Air Traffic was vandaag de tweede act op de main stage van Rock Werchter, en lokte meteen heel wat toeschouwers. Wat daar zo opmerkelijk aan is? Ze deden het met een album dat 11 jaar geleden uitkwam, en met niets meer.

De jongens van Air Traffic zijn echte Werchter-veteranen. In 2008 speelden ze zelfs twéé keer op het festival. Eén keer op een kleiner podium en één keer op de main stage, om Babyshambles te vervangen. Pete Doherty's kat had namelijk gejongd en hij stuurde daarom... tja, zijn kat naar Werchter. 

Ook vandaag stond Air Traffic op het hoofdpodium, met exact hetzelfde materiaal als destijds. De groep heeft namelijk sinds 2007 géén nieuwe muziek meer uitgebracht.

Toegegeven, 'Fractured Life' is een ijzersterk album met al even indrukwekkende singles, zoals 'Charlotte', 'No More Running Away' en 'Just Abuse Me'. Maar dit was vooral zeemzoete nostalgie voor de doorsnee millennial. Jongvolwassenen tussen de 20 en 30 jaar, die misschien zelfs hun eerste kus beleefden op 'Shooting Star', een plaat die een decennium later nog inspireert tot spontane groepsknuffels in het festivalpark. 

Niet iedereen was geboeid door het staaltje muziekgeschiedenis, gezien bepaalde toeschouwers gewoon nét iets te jong of te oud waren om de mannen nog te herkennen. 

Aan het eind van hun set haalde frontman Chris Wall zijn camera boven: "Mag ik een foto van jullie nemen?" Tja, wie kan het hem verwijten? Tien jaar later nog steeds een publiekstrekker? Als wij hem waren geweest hadden we het bewijs ook op de gevoelige plaat vastgelegd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.