Ga naar de mobiele website
^ Top

60.000 fans zien Guns N' Roses 3 uur lang knallen op Werchter

Met een bijna drie uren durend concert heeft de Amerikaanse hardrockband Guns N' Roses even na middernacht in het festivalpark in Werchter het eendaagse TW Classicfestival afgesloten. Circa 60.000 mensen waren present op deze stevig rockende opener van het festivalseizoen in Werchter. Volgende week van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli is er Rock Werchter. Op 8 juli is er nog 'Werchter Boutique'.

Guns N' Roses met hun onverslijtbare frontman Axl Rose en bassist Duff McKagan die er al bij de oprichting van de band in 1985 bijwaren brachten een 'best off'-set met hits als 'Nightrain', 'Welcome to the Jungle', 'Sweet Child O'Mine', 'November Rain', 'Mr. Brownstone' en in de bisnummers nog 'Don't Cry' en 'Paradise City'. De band speelde ook covers met naast nummers waarmee ze ooit een hit scoorden zoals 'Knockin on Heaven's Door' ook verrassende songs zoals 'The Seeker' van The Who of een instrumentale versie van 'Wish You Were Here' van Pink Floyd met een gitaarduet van (een geniaal spelende) Slash en Richard Fortus.

Eerder op de avond maakten ook Chrissie Hynde en The Pretenders na zovele jaren terug hun opwachting op het Werchterse podium. Ook hier waren vele vroegere hits te horen zoals 'Don't Get Me Wrong', 'Brass in Pocket', 'Stop You Sobbing', 'Back on the Chain Gang' en het onvermijdelijke 'I'll Stand by You'. Metalmuziek voerde dit jaar de boventoon in TW Classic. Ambiance was er onder meer met de Belgische groep Channel Zero die nummers bracht als 'Black Fuel', 'Energy' en 'Suck My Energy'.

Volgens burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar verliep TW Classic dit jaar bijzonder rustig voor de hulpdiensten. Er is voor zover bekend geen sprake van aanhoudingen noch van festivalgangers die naar het ziekenhuis moesten gevoerd worden. Naar schatting zo'n 6.500 mensen maakten gebruik van de extra bussen die De Lijn inzette tussen het station van Leuven en de festivalweide. De NMBS zet na het festival vanuit Leuven overigens extra treinen in naar verschillende locaties in het land. Het is niet bekend hoeveel mensen hiervoor gereserveerd hebben.

Setlist
It's So Easy
Mr. Brownstone
Chinese Democracy
Welcome to the Jungle
Double Talkin' Jive
Better
Estranged
Live and Let Die
Rocket Queen
You Could Be Mine
Attitude
This I Love
Civil War
Yesterdays
Coma
Slash Guitar Solo
Speak Softly Love (Love Theme From The Godfather)
Sweet Child O' Mine
Out Ta Get Me
Wish You Were Here (Pink Floyd cover)
November Rain
Black Hole Sun (Soundgarden cover)
Knockin' on Heaven's Door 
Nightrain

Encore:
Don't Cry
The Seeker
Paradise City

Jan De Meuleneir/Photo News
Jan De Meuleneir/Photo News
Jan De Meuleneir/Photo News
Meer over12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Kelly Van Camp

  Het was zalig en genoten van heel de dag

 • Marjolijn bottelberghe

  Ik heb er van genoten van guns and roses was top een dag om nooit te vergeten

 • koen olieslagers

  Fantastisch concert !

 • Geert De Decker

  Het was top. Beste optreden dat ik tot nu gezien heb.

 • Wackop

  3 uur? En The Boss moest stoppen na 2u35 min vorig jaar.....terwijl hij 100x beter is!

Meld een bug