6 jongeren opgepakt voor brandstichting op Rock Werchter

UNKNOWN
In de nacht van zondag op maandag hebben zes jongeren geprobeerd brand te stichten op verschillende plekken langs de omheining van het muziekfestival Rock Werchter. De zes probeerden bovendien te verhinderen dat de hulpdiensten de brandjes zouden blussen. Uiteindelijk kon de politie hen oppakken en viel de schade nog goed mee. Dat meldt het Leuvense parket.

Het was een politiepatrouille die rond 02.45 uur een brandje opmerkte aan een metalen toegangshek op de Haachtsesteenweg. Een tiental meter verder dook dan een tweede brandje op. Het veiligheidspersoneel van het festival en de hulpdiensten probeerden de vuurtjes te blussen, maar werd daarbij gehinderd door zes jongeren die blijkbaar verantwoordelijk waren voor de brandjes. Die bekogelden hen met stenen, blikjes en flessen. Tot driemaal toe slaagden ze er zelfs in de brandjes opnieuw aan te steken, tot de politie hen uiteindelijk kon oppakken.

De zes - twee minderjarigen en vier meerderjarigen uit Berlare, Overpelt en Bocholt - werden meegenomen naar het politiekantoor in Haacht en werden na verhoor vrijgelaten. Ze zullen zich later voor de jeugdrechter en de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. (belga/kve)