"Oplichterij!" Parkeerbeleid Rock Werchter doet bloed koken bij festivalgangers

Archiefbeeld
Ponsaerts Archiefbeeld
Mensen zijn niet te spreken over het parkeerbeleid op Rock Werchter. Dat meldt Het Nieuwsblad. Sommige festivalgangers moeten een tweede parkeerticket kopen. "Wat een oplichterij", klinkt het verbolgen.

Festivalgangers klagen over de gebrekkige organisatie op Rock Werchter. "Wij hebben donderdag 20 euro betaald voor vier dagen parkeren aan The Hive. Vandaag staat die parking vol, dus moeten we blijkbaar opnieuw 15 euro dokken om onze wagen op een andere parking kwijt te kunnen. Schandalig."

De ontevredenheid is groot, maar Rock Werchter is wel duidelijk over de regels: "De parkings worden, op The Hive na, uitgebaat door plaatselijke verenigingen. De stickers zijn parkinggebonden: rij je even weg en is er nadien nog plaats op de parking waarvoor je een sticker had aangekocht, dan kan je er opnieuw parkeren. Is de parking vol, dan dien je een sticker voor een andere parking te kopen."

Eerder spraken festivalgangers al hun ontevredenheid uit over de beperkte toegang tot The Hive en over de toiletten op de campings. Daarvoor moet nu extra worden betaald, ook al heb je een campingticket.