Zoveel afval laten festivalgangers (alweer) op camping van Pukkelpop achter

Borgerhoff
Na vier dagen zit Pukkelpop er alweer op. De festivalgangers verlaten vandaag moe maar voldaan de camping. Maar op die campings zijn de sporen van het festival duidelijk zichtbaar, ondanks de verschillende acties om de terreinen dit jaar schoon te houden.

Ieder jaar laten de kampeerders heel wat materiaal en afval achter op de terreinen. Vorig jaar ging het om ongeveer 150 ton restafval op de campings Chill, Relax, Relax+ en Camping Crew.

Om de festivalgangers milieubewuster te maken sloegen Pukkelpop en hogeschool UCLL de handen in elkaar en begonnen de 'Alpaca my tent back home'-campagne. Wanneer Pukkelpoppers hun tent opruimen en bij het buitengaan een foto maken en aan de speciale fotowall hangen, en die dan vervolgens delen op Instagram met de hashtag #AlpacaMyTent, maken ze kans op een combiticket voor vijf vrienden voor volgend jaar.

Maar ondanks alle inspanningen van de organisatie ligt de camping er nog steeds als een grote vuilnisbelt bij. De kampeerders laten werkelijk alles achter: eten, drinken, tenten, slaapzakken en nog veel meer.

T'is weer gedaan - Opgeruimd staat netjes️ #alpacamytent #ucll #stubru #padvinders #pkp17

20 Likes, 1 Comments - Debb Hermans '92 (@bubbleofdebb) on Instagram: "T'is weer gedaan - Opgeruimd staat netjes️ #alpacamytent #ucll #stubru #padvinders #pkp17"

Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff