Ga naar de mobiele website
^ Top

Zoveel afval laten festivalgangers (alweer) op camping van Pukkelpop achter

Borgerhoff
Na vier dagen zit Pukkelpop er alweer op. De festivalgangers verlaten vandaag moe maar voldaan de camping. Maar op die campings zijn de sporen van het festival duidelijk zichtbaar, ondanks de verschillende acties om de terreinen dit jaar schoon te houden.

Ieder jaar laten de kampeerders heel wat materiaal en afval achter op de terreinen. Vorig jaar ging het om ongeveer 150 ton restafval op de campings Chill, Relax, Relax+ en Camping Crew.

Om de festivalgangers milieubewuster te maken sloegen Pukkelpop en hogeschool UCLL de handen in elkaar en begonnen de 'Alpaca my tent back home'-campagne. Wanneer Pukkelpoppers hun tent opruimen en bij het buitengaan een foto maken en aan de speciale fotowall hangen, en die dan vervolgens delen op Instagram met de hashtag #AlpacaMyTent, maken ze kans op een combiticket voor vijf vrienden voor volgend jaar.

Maar ondanks alle inspanningen van de organisatie ligt de camping er nog steeds als een grote vuilnisbelt bij. De kampeerders laten werkelijk alles achter: eten, drinken, tenten, slaapzakken en nog veel meer.

T'is weer gedaan - Opgeruimd staat netjes️ #alpacamytent #ucll #stubru #padvinders #pkp17

20 Likes, 1 Comments - Debb Hermans '92 (@bubbleofdebb) on Instagram: "T'is weer gedaan - Opgeruimd staat netjes️ #alpacamytent #ucll #stubru #padvinders #pkp17"

Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Borgerhoff
Meer over57 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Iv De

  En waarschijnlijk zijn ze nog lid van Greenpeace. Schijnheiligheid!

 • Lut Van Caekenberghe

  Ik vind het erg dat mensen altijd op een beloning wachten of moeten 'krijgen' als er iets van hen gevraagd wordt. Met dank aan de ouders die kinderen hebben opgevoed dmv zakgeld te geven voor klusjes te doen. Waarden en normen bestaan al lang niet meer ...

 • w vg

  Jaja... dat is dan de jeugd van vandaag hè. .. in hotel mama wordt immers ook alles achter hun kont opgeruimd.....

 • Andy De Clercq

  mensen zijn gewoon zo tegenwoordig en dan spreek ik niet over jeugd of ouderen maar iedereen.en dan zie je er hier nog die het goed praten.dat vind ik er ver over.

 • Hagar De Viking

  Ze betalen genoeg voor hun tickets. .drank en eten aan woekerprijzen...

Meld een bug