Twee nieuwe podia voor Pukkelpop

Belga
Festival Pukkelpop breidt het aantal podia uit, dat maakte de organisatie vandaag bekend via de website. Er zullen twee nieuwe podia geïntroduceerd worden: Lift en Booth.

Het festival wil zo veel mogelijk nieuw talent in de kijker zetten, en roept daarom twee nieuwe podia in het leven. Die zullen ruimte bieden aan artiesten en dj's waarvan de organisatie gelooft dat ze de komende jaren serieuze potten zullen breken.

De Lift zal een twintigtal artiesten huisvesten die wachtrijen veroorzaken op showcasefestivals als SXSW. "Pop, rock, elektronica - alles past, als het maar als de toekomst klinkt", klinkt het bij de organisatie.

De Booth staat dan weer garant voor een feest in openlucht waar alles mag en niets moet. "Denk eigenzinnige platencollecties met Italo discoparels, 12 inch Detroit-techno, vergeten klassiekers uit (groot)moeders tijd: de Booth wordt een blender van hiphop tot het betere dance-avontuur en alles daartussen", omschrijft Pukkelpop het zelf. De andere podia vormen nog steeds de Main Stage, Marquee, Dance Hall, Boiler Room, Wablief?!, Chateau, Club  en de Shelter.