Ga naar de mobiele website
^ Top

Pukkelpoppers die tent opruimen maken kans op combiticket voor volgend jaar

Camping Chill op Pukkelpop
photo_news Camping Chill op Pukkelpop
Pukkelpop en de hogeschool UCLL hebben de sensibiliseringsactie "Alpaca my tent back home" bedacht om het achtergelaten campingmateriaal, zoals tenten, te doen verminderen na afloop van het festival. "De opdracht is eenvoudig. Festivalgangers op camping Chill die zondagochtend hun tent opruimen, maken bij het buitengaan een foto aan de speciale fotowall en delen daarna de foto op Instagram met de hashtag #AlpacaMyTent. De leukste inzendingen maken kans op een combiticket voor vijf vrienden voor Pukkelpop 2018", vertellen Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine en UCLL-directeur Marc Vandewalle.

Ieder jaar laten de kampeerders heel wat materiaal en rommel achter op de terreinen. Vorig jaar ging het om ongeveer 150 ton restafval op de campings Chill, Relax, Relax+ en Camping Crew. De twee partners willen de festivalgangers weer meer milieubewust maken. Alpaca verwijst enerzijds naar een berglama, maar is ook een Engelse woordspeling op "I'll pack my".

"We houden niet van het belerend vingertje, maar anderzijds kunnen we er niet omheen. Nochtans zetten we al jaren in op het sensibiliseren van de Pukkelpoppers. Op zowat alle zeildoeken op onze kampeerterreinen staat de boodschap om spullen en rommel op te ruimen, maar ons hele Clean Up Your Act-concept had blijkbaar een nieuwe push nodig. Daarom dit laagdrempelig initiatief", aldus Chokri.

"Een campagne opzetten is altijd een gok, maar de UCLL-studenten en -docenten zijn alvast heel enthousiast. Naast deze campagne zetten we trouwens weer in op groene energie en nieuwe experimenten. We leggen de lat dus hoog. Misschien slepen de UCLL en Pukkelpop opnieuw een prijs in de wacht op de European Festival Awards", zegt Marc Vandewalle. Zo viel Pukkelpop met het Smart Energy Grid project in de prijzen op de European Festival Awards.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mauveke

  Patrick niet alles op de jeugd stoten

 • lodewijk maesen

  op die manier de jeugd probeeren op te voeden...bwa ma en pa betalen dat ticket wel dus laat liggen zekers...

 • Van Eersel Guy

  Degene die ze laten staan moeten volgend jaar naar tommorowland!

 • Ikgeefmijnnaam Nietaaneenmachine

  Er is niks groen aan een festival, niks. Tomorrowland is wsl nog de ergste. Peace and love, maar ze laten dankzij het hele gebeuren wel een stort achter na een paar dagen van delerium. Om van te kotsen. De wereld is om zeep.

 • patrick duyck

  De jeugd zal daar nooit aan meewerken

Meld een bug