Organisatie geflopte 'Bal der Bals' verontschuldigt zich

Bal der Bals
Dat het 'Bal der Bals' van afgelopen zaterdag in Flanders Expo niet de hoogmis van het Vlaamse feestvieren met klasse is geworden, kon U hier gisteren al lezen. De organisatie had iedereen een overdonderende nacht beloofd, maar vergaloppeerde zich in al zijn hoogmoed. Een pak aanwezigen voelde zich dan ook serieus in hun (chique) hemd gezet. "Bij deze wil de organisatie zich verontschuldigen. Door spijtige omstandigheden zijn bepaalde zaken niet kunnen doorgaan zoals beloofd", klonk het gedwee bij Mathieu De Ruyck, een van de jonge organisatoren.

De organisatie, met De Ruyck op kop, sloeg mea culpa en ging iets dieper in op enkele (bij de haren getrokken) intenties. Over de gratis weggegeven tickets om Flanders Expo te vullen bijvoorbeeld: "Omdat we niet de verwachte opkomst hadden, zijn er inderdaad veel tickets gratis weggegeven. Dit om de schade te beperken en om beloofde dingen waar te maken. Uiteindelijk hebben we toch een bezoekersaantal van 6 à 8.000 mensen bereikt." Over de lange wachttijden aan de ingang ging het als volgt. "Rond middernacht hebben een heleboel mensen nog heel lang moeten aanschuiven, terwijl zij eigenlijk recht hadden om op dat moment een zalig 'Bal der Bals' te beleven."

Over de andere beloftes, genre hairstyling, acrobaten, vuurwerk, casino, hypnoseshow en ettelijke andere voorziene stunts: "Er zijn een aantal beloftes gemaakt die we niet konden nakomen. Er waren bijvoorbeeld geen tientallen BV's aanwezig. Maar wij hebben er alles aan gedaan om de schade te beperken en om onze bezoekers een zo goed mogelijke avond voor te schotelen." Nou. (lees hieronder verder)

Bal der Bals

"Het 'Bal' was vatbaar voor veel beterschap. Het is ook niet evident om zoiets groots te organiseren. Het was waarschijnlijk iets te hoog gegrepen. Ontelbaar veel mensen hebben zich ingezet om het onmogelijke waar te maken. Wij, een jong en ambitieus team gesteund door professionele partners, zullen er voortaan alles aan doen om uit onze fouten te leren en het negatieve om te zetten in positiviteit", besloot De Ruyck, die verder liet weten de komende maanden met zijn concept te zullen gaan touren naar verschillende clubs en locaties. Even Cicero opdiepen: 'Initium est saluti notitia peccati' oftewel 'het begin van je behoud is het bemerken van je fout'. 'Bal der Bals', trek er jullie lessen uit.

Bal der Bals
Bal der Bals