Nostalgie troef bij John Fogerty

John Fogerty op TW Classic
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News John Fogerty op TW Classic
Met zijn 74 lentes is John Fogerty duidelijk de ouderdomsdeken van deze TW Classic. Met zijn rockgroep Creedence Clearwater Revival stond hij zelfs op het legendarische festival Woodstock. Nostalgie verzekerd, dus. 

Beginnen doet Fogerty, met zoon Shane op de gitaar, met ‘Born On The Bayou’. Net als ‘Suzy Q’, dat niet lang daarna volgt, een bekende hit, maar de eerste nummers vallen wat vlak. Wanneer ook zoon Tyler naar goede gewoonte komt meebrullen op ‘Good Golly Miss Molly’ - ergens halverwege - komt er eindelijk wat langverwachte schwung in de set. Dat we daarvoor moesten wachten tot Fogerty een handjevol covers speelt, is zonde, gezien de uitgebreide verzameling hits van de man (‘Bad Moon Rising’, ‘Down By The Corner’, ‘Fortunate Son’). Nu Fogerty eenmaal warmgedraaid is (en de weide helemaal volgelopen) zijn het gelukkig wel die hits die voor vuurwerk zorgen. Meezingers met een nostalgisch sausje, meer moet het soms niet zijn. Eindigen doet de kranige zeventiger met zijn ‘Proud Mary’, compleet met confetti en (echt) vuurwerk. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Rijpstra

  John Fogerty heeft TW Classic 2019 gered, Bon Jovi was een echte afknapper!

 • GERRIT PONNET

  Daar waar Bon Jovi ontgoochelde bleek Fogerty de wei onmiddellijk in te palmen. De stem van Bon Jovi was op zijn minst "toonvast" bij momenten vals en de band probeerde deze zwakheid te maskeren.

 • Kurt Clauw

  Inderdaad John super Bon Jovi was minder een geluk dat zijn muzikale band super is

 • Karen Willemsens

  Man ik weet niet waar jij gezeten hebt maar jij slaat de bal kompleet mis. Heel de wei vond John Fogerty subliem en Jon Bon Jovi totaal een ramp... net het tegenovergestelde. Ik vraag mij af je wel werkelijk op de wei aanwezig was!!

 • Carine Bogaerts

  ik heb super genoten gewoon zallig