Nieuw Woodstock-festival op komst, 50 jaar na datum

Luchtfoto van het publiek op het Woodstock-festival in 1969. Vijftig jaar na het legendarische festival plannen de originele organisatoren een comeback.
AP Luchtfoto van het publiek op het Woodstock-festival in 1969. Vijftig jaar na het legendarische festival plannen de originele organisatoren een comeback.
Vijftig jaar na het legendarische Woodstock-festival, waarbij popsterren als Jimi Hendrix en Janis Joplin optraden, plannen de originele organisatoren een comeback. 

Van 16 tot en met 18 augustus komt er in het plaatsje Watkins Glen in het noorden van de staat New York een nieuw festival, kondigde Michael Lang in een aantal Amerikaanse media aan. Wie er zal optreden, wordt pas later bekendgemaakt.

Het plaatsje Watkins Glen ligt op zo'n 200 kilometer van Bethel, waar het originele Woodstock-festival midden augustus 1969 plaatsvond. Daar kwamen toen zo'n 400.000 mensen op af. Het festival geldt als het hoogtepunt van de hippiebeweging in de Verenigde Staten.

De nieuwe editie valt trouwens samen met Pukkelpop in ons land.

De plek waar het legendarisch geworden Woodstock-festival vijftig jaar geleden plaatsvond.
AFP De plek waar het legendarisch geworden Woodstock-festival vijftig jaar geleden plaatsvond.
Een expositie over Woodstock en de tegencultuur van de jaren zestig in het Bethel Woods kunstencentrum.
AFP Een expositie over Woodstock en de tegencultuur van de jaren zestig in het Bethel Woods kunstencentrum.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Harold Boone

  The spontaniteit, het 'freedom' gevoel en de onverwachte massale opkomst tijdens The Summer of 69 zal nooit meer geëvenaard worden. Vandaag bestaat alles uit winstbejag. Nog maar te zwijgen van de hedendaagse wegwerpmuziek.

 • Dick van Aggelen

  The Who was magnifique net als Canned Heath die ik later zag bij Kastaal Groeneveld in Baarn voor de VPRO televisie Piknik!

 • Urbain Schuermans

  toen was er nog muziek er zullen waarschijnlijk een pak mensen op afkomen,w maar de kwaliteit muziek zal nog geen honderste van toen zijn

 • FRANK WILLEMS

  Het is en blijft een unicum ,zowel artistiek als technisch als je weet dat er geen podiumbouw bestond en geen grote geluids installatie . Er werden voor het eerst transistor versterkers gebruikt die 100 watt vermogen konden leveren per stuk (Macintoch) belichting kende men niet enz . Door deze mensen die iets uniek op de wereld zetten bestaat nu Tomorrow Land , men zou elk jaar die mensen moeten eren .

 • johan bertin

  ze hebben dit in 1999 ook geprobeerd, nooit zal het gevoel,de intensie, de beleving, hetzelfde zijn als toen. legendarisch. Ik heb zowel de DVD als de VHS cassette 10- tallen keren bekeken, en het blijft magisch.