Marktrock in Leuven vanaf dit jaar opnieuw betalend

Archiefbeeld Marktrock.
BELGA Archiefbeeld Marktrock.
De optredens tijdens Marktrock op de Oude Markt in Leuven worden dit jaar opnieuw betalend. Dat heeft organisator Live Entertainment vandaag bekend gemaakt, hierbij verwijzend naar de topnamen op de affiche. Op 14 augustus concerteren Soulsister, Slongs Dievanongs, Fixkes, Sound of Stereo en Billie Leyers (dochter van Jan Leyers), en op 15 augustus Milow, Les Truttes, Gers Pardoel en Jebroer.

"Geen andere keuze"
'Belgisch en gratis' was sinds een vijftal jaren het motto voor de organisatoren van Marktrock in Leuven. "We hebben geen andere keuze dan het festival opnieuw betalend te maken als we een affiche met zoveel kwaliteit willen bieden aan de bezoekers", aldus Henk Vermeulen van Live Entertainment. "Voor de prijs van 15 euro krijgen de mensen absolute topoptredens. We blijven trouwens één van de betaalbaarste festivals van Vlaanderen."

Early bird-actie
Om de overgang van een gratis naar een betalend festival meer verteerbaar te maken, pakken de organisatoren uit met een "early bird"-actie. Op 1 juli worden er via de website 100 tickets aangeboden aan 1 euro, de dag daarop 200 tickets aan 2 euro. "Zo gaat dat verder tot er uiteindelijk nog 1.500 tickets aan 15 euro beschikbaar zijn op het einde van de rit", aldus Vermeulen.