Maanrock vanavond van start na jaartje onderbreking

.
Vanavond om 17 uur gaat in Mechelen de 18de editie van Maanrock van start. Het gratis festival is de afsluiter van een heuse festivalzomer die onder de noemer 'De Zomer is van Mechelen' werd gehouden. Nieuw deze jaargang is dat Maanrock over drie dagen wordt gespreid en dat er een podium met enkel klassieke muziek is.

Vorig jaar werd Maanrock uitzonderlijk een jaartje overgeslagen. Toen viel de organisatie samen met de Hanswijkcavalcade, die slechts elke 25 jaar door de stad trekt, en werd besloten dat dit evenement alle aandacht verdiende.

Op de affiche de komende drie dagen staan liefst 67 muzikale acts, waaronder Sam Sparro, Stereo MC's, The Sore Losers, Kapitein Winokio, Pat Krimson, Filip Kowlier, Kraantje Pappie, Halve Neuro, Buscemi en dj Zaki. Zondagavond sluit Natalia het festival af.

Nieuw is het klassiek podium in de binnentuin van het stedelijk museum Hof van Busleyden. Daar zullen filharmonisch orkest Casco Phil en Hafabra zaterdag en zondag voor klassieke muziek zorgen.

Tussen de acts op de verschillende podia zorgen straatacts ervoor dat er op elk moment van de dag iets te zien is in de Mechelse binnenstad. De organisatie werkt vooral samen met Mechelse partners: vrijdagavond wordt de spits afgebeten door twee Mechelse dj's. Daarnaast werken ook Moonclub, Casco Phil, café Malvine, Club Kamikaze, Moonshack en verschillende harmonieën, brassbands en fanfares mee aan het festival dat volledig gratis is.