Jazz Middelheim strikt Patti Smith

Patti Smith, eind vorig jaar op het podium in Zwitserland.
AP Patti Smith, eind vorig jaar op het podium in Zwitserland.
Het Antwerpse festival Jazz Middelheim maakte vandaag de laatste naam op zijn affiche bekend. En dat is niet de minste. De Amerikaanse punkdichteres Patti Smith komt op 13 augustus naar Park Den Brandt met 'An evening of words and music.'

Patti Smith debuteerde in de late jaren 70 met het klassieke album 'Horses', en is bij het grote publiek vooral bekend door haar hit 'Because The Night', die ze samen met Bruce Springsteen schreef. Ook nummers als 'Rock N Roll nigger', 'Dancing Barefoot', 'People Have the Power' of 'Frederick' baanden zich in de loop der jaren een weg naar het collectieve rockgeheugen.

Maar Patti Smith is niet voor één gat te vangen: ze geniet ook faam als dichteres, beeldend kunstenaar en activiste. Op 13 augustus zal ze een akoestische set spelen.

De organisatie kondigde vandaag ook aan dat Power Trio: Murray, Allen & Carrington op de laatste dag van het festival Liberation Music Orchestra vervangt. 

Eerder al meldden onder andere Ludovico Einaudi, Melanie De Biasio, Pharoah Sanders/Zakir Hussain/Joachim Kühn, STUFF. Hybrid Love, Jef Neve & Typhoon en Avishai Cohen zich present voor het Antwerpse zomerfestival.

Jazz Middelheim vindt plaats van 12 tot en met 15 augustus. Info en tickets: Jazzmiddelheim.be