Imanuelle Grives maand langer vast voor drugshandel: “Ik heb professionele hulp nodig”

Imanuelle Grives
ANP Kippa Imanuelle Grives
Imanuelle Grives moet nog een maand in hechtenis blijven op verdenking van drugshandel. Dat heeft de raadkamer van Antwerpen gisteren besloten. De actrice, die vorig weekend op Tomorrowland werd betrapt met een hele voorraad drugs, beseft intussen dat ze hulp nodig heeft, vertelt haar advocaat.

De raadkamer besliste gisteren enkel over de voorlopige hechtenis van Grives, niet over de vraag of ze wel of niet schuldig is. Grives (34) was zelf aanwezig bij de zaak, maar bleef uit het zicht. De Rotterdamse actrice, die voorlopig uit de serie ‘Spangas’ is geschreven, werd zondag aangehouden op Tomorrowland met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar logeeradres werden drugs gevonden. 

In een verklaring van het management van Grives staat dat de actrice ‘beseft dat ze professionele hulp moet zoeken om te kijken hoe het kan dat ze in deze situatie is beland'. Grives liet eerder via haar advocaat weten dat ze de drugs in bezit had ter voorbereiding op een nieuwe rol. In de verklaring staat daar echter niets over. Haar advocaat en haar manager zijn verder niet meer bereikbaar voor commentaar. 

Het onderzoek heeft ook nog geen enkele aanwijzing kunnen vinden voor Grives’ verhaal dat ze zich voorbereidde op een rol, aldus een woordvoerder. “Je zou toch zeggen dat er zich al lang een regisseur of zo had moeten melden als dat echt zo was.”

Intensief

Toch nemen bekenden van Grives het voor haar op. Het duidelijkst daarin is schrijver Robert Vuijsje, die Grives leerde kennen bij de verfilming van Vuijsjes boek ‘Alleen Maar Nette Mensen’. “Voor die film is ze met een diëtiste 15 kilo aangekomen en daarna weer afgevallen. Ze heeft ook voor een andere rol wekenlang als dakloze op straat geleefd. Ik ken niemand die zich zo intensief voorbereidt op een rol en ik kan me ook echt niets, helemaal niets voorstellen van Imanuelle als dealer”, zegt Vuijsje, die echter ook niet wist voor welke rol ze nu ‘aan het oefenen’ was op Tomorrowland.

“Enkele maanden geleden sprak ik haar nog, maar ze zegt niet steeds wat ze precies allemaal aan het doen is. Het kan zelfs zijn dat iemand nog maar rondloopt met een idee voor een rol voor haar en dat ze zich al voorbereidde. Ik geloofde haar verhaal in elk geval meteen.”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • maria mulder

    Hoe kun je zo dom zijn om voor je werk drugs te gaan verkopen ,dan vraag je om gepakt te worden .Dus moet je ook een terechte straf op gelegd krijgen ,want iemand aan drugs helpen is niet oke .

  • daniel d'hulst

    Wordt een top film

  • willem merken

    Hulp nodig bij de verkoop? of bij het zelf gebruiken?