Hysterie tijdens Billie Eilish, maar perfect is het nog lang niet

Joel Hoylaerts / Photo News
Ja, er stonden ook heel wat andere artiesten op de affiche van Pukkelpop. Maar de enige naam waar al sinds donderdag reikhalzend naar werd uitgekeken door een jong (en minder jong) festivalpubliek, was Billie Eilish. Amper zeventien is ze, maar de Amerikaanse tiener wordt nu al omschreven als ‘the next big thing’. Al bleek ze dat - eerlijk is eerlijk - toch niet helemaal waar te kunnen maken.

Dat Billie een supertalent is, daar zijn we het roerend mee eens. En dat het publiek een cursus ‘zichzelf voelen als een sardientje in een blik’ had mogen volgen als de organisatie haar niet verzet had van het podium van de Dance Hall naar de Main Stage, staat ook buiten kijf. Maar om nu te zeggen dat Billie de hype ook effectief waarmaakte? Nee, dat helaas niet.

En dat lag niet alleen aan Eilish zelf, voor alle duidelijkheid. Zo speelde het geluid haar tijdens de meeste nummers serieus parten. Om nog maar te zwijgen van de stukjes waar Billie begon te fluisteren. Al amper hoorbaar op de derde rij, laat staan op de dertigste.

Joel Hoylaerts / Photo News

Niet dat het haar die hard fans kon deren. Nog voor Eilish goed en wel op het podium stond, had ze de wei van Pukkelpop al in haar (veel te grote broek)-zak. Wij zijn er redelijk zeker van dat we dankzij de hysterisch gillende meute de hoogste noten hebben gehoord van het hele festival.

Slimme teen queen

Maar al ons gemekker terzijde: wij zijn wel onder de indruk van wat Billie nu al kan. Toen wij 17 waren, huilden we het liefst onder een dekentje omdat niemand ons begreep. Eilish pakt die weltschmerz bij de ballen en bouwt er geweldige songs van. Opener ‘Bad Guy’ is een echte topschijf, en ook afsluiters ‘When the party’s over’ en ‘Bury a friend’ laten zien dat Eilish over tonnen talent beschikt.

Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News

Bekijk hier ook het interview met Billie Eilish: 
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Urkens

  Nog 1 of 2 Cd's en we horen er nooit meer van vrees ik. Zo passeerden er al 100-den.

 • Saïda Weemaes

  Toffe meid maar geef me beter Muse !

 • Steven van Soom

  als die hard metal fan keek ik voor het eerst voor een bepaalde reden pukkelpop. heb het totaal niet begrepen op pop laat dat duidelijk zijn maar ben stomverbaasd van dat 17 jarige meisje. zalige teksten, heerlijke stem, rebelse kleding en een houding van I don't care en Isabelle Deridder, wat je schrijft is dikke onzin soms ligt het idd aan de zangeres maar in dit geval zijn het de pa boys/girls die regelmatig de mist in gaan en haar songs blijkbaar niet kennen en het niet programmeerde.

 • Jozef Vermeulen

  "Zo speelde het geluid haar tijdens de meeste nummers serieus parten." Op Glastonbury had ze hetzelfde 'probleem'. Ik denk niet dat het aan het geluid ligt, maar aan haar zangstem.

 • niki peeters

  Hopelijk gaan Nadine Van Oost en rudi vanremoortele het ons op de volgende pukkelpop eens voordoen hoe het dan wel moet gedaan worden?