Exclusief voor abonnees

Hoe blijven gratis festivals het uitzingen?

Borgerwood moet de boeken neerleggen. De vierde en laatste editie haalde slechts 2.500 bezoekers.
Eva Beeusaert Borgerwood moet de boeken neerleggen. De vierde en laatste editie haalde slechts 2.500 bezoekers.
Je kan een kasseistrook plaveien met de gratis festivals die de laatste jaren de boeken moesten neerleggen. Maar waarom komt het ene evenement in de moeilijkheden, terwijl het andere floreert?

Je hebt 2% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MARIO VERGEYLEN

  Jullie vergeten nog de Fonnefeesten die gelijk lopen met de Lokerse Feesten maar wel gratis toegang zijn.

 • Frank Elen

  Er zijn teveel festivals die direct groot beginnen met alle toeters en bellen erop en eraan en met als doel winstbejag. Een festival is een bedrijf en moet je ook runnen als een bedrijf en daar wringt het schoentje meestal. Klein beginnen en de financiële kant deftig beheren. Teveel organisators zien zich in de rijkelijke voetsporen treden als bv de inmiddels gegoede Herman Schuurmans. Maar zo werkt het niet! Het moet vanuit passie komen en niet om er rijk van te worden.

 • romy verhove

  Zoals in Gent alles gratis, tot je een hapje of een drankje besteld.....Veel te duur !

 • Guido De Deken

  Gratis bestaat niet ! De plaatselijke bevolking betaalt dit via de gemeentelijk opcentiemen in zijn belastingsbrief. Daardoor kan de plaatselijk overheid de initiatieven subsidieren. In Bredene zijn ook "gratische festivals" maar wij betalen dan ook 7 procent belasting aan de gemeente. De aanwezige mensen betalen via de consumptie van veel te dure drank en hapjes. Toch een tevreden inwoner.