Voor het eerst uitverkocht: metalfans moeten lang aanschuiven aan ingang Graspop, waar Belgische bands feestje bouwen

In Dessel is de 23ste Graspop Metal Meeting van start gegaan. Meer dan 120 bands geven van jetje op maar liefst zes grote en minder grote podia, en dat vier dagen lang. 

Het volledig uitverkochte festival start met winderig maar warm weer. En uiteraard met veel gedonder! Aan de algemene ingang is het aanschuiven geblazen, sommige festivalgangers melden dat het tot vier uur aanschuiven is. Dankzij de verdubbeling van het aantal toegangspoortjes raak je wel vlot van de camping naar het festivalterrein.

GMM Nathan Dobbelaere

België boven

Dat het festival uitverkocht is, merk je meteen voor de Jupiler Stage en in de Metaldome, waar de twee eerste bands Follow The Cipher en het Belgische Signs of Algorithm optreden voor een pak meer toeschouwers dan de voorbije jaren opdaagden het 'normale' aanvangsuur van 16.00 uur. De Gentse band laat zich alvast niet intimideren en vraagt én krijgt van de goedgevulde Metaldome een vette wall of death.

"Een volle tent, die deed wat ik vroeg", lacht frontman Frederick Vanhille achteraf. "Heb je die wall of death gezien? Even getwijfeld: zouden ze meegaan? Maar ja hoor! Dit voelt zo goed! Opwarmen voor Guns N’ Roses, echt een fantastische ervaring!"

Signs Of Algorithm
Red Bull Media Signs Of Algorithm

Ook metalcoreband Moments uit Tessenderlo oogst veel respons. "Al die hoofden die op en neer gaan, daar doe je het voor", reageert bassist Gert-Jan Vandervoort. "Heerlijk om hier te staan, te spelen en mensen te kunnen tonen wie we zijn. We hebben de ziel uit ons lijf gespeeld, en alles liep perfect. De reacties van het publiek, dat geeft zoveel energie! Echt wow!"

Moments
Red Bull Media Moments

De Antwerpse cross-over van Toxic Shock zet de Metaldome nog feller in vuur en vlam. "Echt cool om dat volk te zien kolken", laat gitarist Pieter Coolen weten. "Het publiek was vanaf de eerste gitaaraanslag helemaal mee. Een zalig gevoel, want je staat niet elke show voor 5.000 man te spelen. Een gigantisch podium om met ons vijven ons ding te doen. Elke dag, graag!"

Toxic Shock
Red Bull Media Toxic Shock
Graspop Metal Meeting is voor het eerst uitverkocht en dat betekent: aanschuiven.
Steven Alen Graspop Metal Meeting is voor het eerst uitverkocht en dat betekent: aanschuiven.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels