Graspop riskeert klacht wegens Ad Fundum Cam: "Dit is aanzetten tot overmatig alcoholgebruik"

Graspop Metal Meeting
Het principe van de Ad Fundum Cam is simpel: wie in beeld genomen wordt, moet zijn of haar drankje in één teug leegdrinken. De festivalgangers op Graspop zijn er dol op, de FOD Volksgezondheid iets minder. Daar overwegen ze zelfs een klacht in te dienen, weet Gazet van Antwerpen.

"Dit is geen sfeer scheppen, maar aanzetten tot overmatig alcoholgebruik", zegt Paul Van Den Meerssche van de FOD Volksgezondheid. "Op zo'n festival lopen er ook heel wat minderjarigen rond."

Volgens festivalorganisator Peter Van Geel waren alle gefilmde personen zeker meerderjarig. "Bovendien dronk niet iedereen bier. Er waren ook ad fundums met frisdrank of alcoholvrij bier. Het was gewoon een leuk ideetje dat korte tijd op onze schermen verschenen is, meer niet."

In de reacties klinkt alvast weinig begrip voor het standpunt van FOD Volksgezondheid. "Een pint, dat zal nogal het verschil maken", klinkt het verontwaardigd.
27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • SANDRINO VAN DE VELDE

  Klagers zijn blijkbaar nog nooit op Graspop geweest die Graspoppers hebben geen ad-fundum- cam nodig zij om overmatig alcohol te verbruiken maar hey den boog kan ni altijd gespannen staan e , een geruste mama van een graspopper

 • bart boon

  Op de voetbal mogen ze elkaar de kop in slaap da komt nog niet op het nieuws maar een pintje drinken ooweee

 • Dries Geyskens

  Als dat al niet meer mag. Wij betalen voor ons bier. Fod moeit u ni !

 • Vee Dee

  Best eens die lonen van de FOD bekijken... Belachelijk overbetaalt!

 • ? patje ?

  Een mens mag blijkbaar alleen maar betalen voor de staatskas. Hun amuseren vergeet dat maar. Dan hebben die van Brussel niet genoeg meer om zelf op te doen. Arm België