Gent Jazz Festival compleet met Melanie De Biasio en Bony King

Melanie De Biasio.
Frank Loriou Melanie De Biasio.
De Belgische Melanie De Biasio flankeert op woensdag 15 juli het programma van Gent Jazz Festival, dat die dag al de Franse chansonnière Zaz geprogrammeerd had. De Gentse singer-songwriter Bony King opent het programma op 17 juli, een avond met onder meer Van Morrison en Ginger Baker Jazz Confusion, meldt de organisatie.

Overigens draait woensdag 15 juli helemaal om vrouwen. "De piepjonge Belgische belofte Alice On The Roof mag de dag openen voor de Londense Andreya Triana, wiens nummers met urban en soul invloeden een thuis vonden bij het Ninja Tune Label", zegt organisator Bertrand Flamang. Op de Garden Stage, die een nieuwe plaats krijgt op het festival, staan die dag Isolde et les Bens XL en Little Dots.

In samenwerking met de HoGent School of Arts zal saxofonist Mark Turner door het festival een groep studenten coachen, wat moet resulteren in een concert op zaterdag 11 juli onder de naam "FlikFlak feat. Mark Turner".

Het Gent Jazz Festival kondigde eerder onder andere Gregory Porter, Rodrigo y Gabriela, Charles Lloyd, Abdullah Ibrahim, Tony Bennett & Lady Gaga, Gary Clark Jr. en Neneh Cherry aan.

Tickets zijn verkrijgbaar via gentjazz.com en Fnac. Het Gent Jazz Festival gaat door van vrijdag 10 juli tot en met 18 juli in de sfeervolle binnentuin van de Bijlokesite.