Gaat jubileumeditie Woodstock nu door of niet? Belangrijkste investeerder annuleert festival, organisatie zegt dat het “geweldig” wordt

Joe Cocker op Woodstock 1969, dat naar schatting 400.000 bezoekers trok.
NYT Joe Cocker op Woodstock 1969, dat naar schatting 400.000 bezoekers trok.
Het geplande jubileumfestival Woodstock 50, dat ten noordwesten van New York zou plaatsvinden, is geannuleerd, althans volgens een van de belangrijkste investeerders. De organisatie liet echter weten dat het festival gewoon doorgaat en er gezocht wordt naar nieuwe geldschieters.

“Ondanks onze gigantische investeringen van tijd, moeite en betrokkenheid, geloven we niet dat het festival dusdanig uitgevoerd kan worden dat het waardig is aan het merk Woodstock. De gezondheid en de veiligheid van de artiesten, partners en festivalgangers kan niet genoeg gegarandeerd worden”, meldde investeerder Dentsu Aegis Network gisteren in een statement. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten om het festival te cancelen. Hoe moeilijk het ook is, we geloven dat dit de verstandigste keuze is voor alle betrokken partijen.”

“Er komt hoe dan ook een vijftigste verjaardag van Woodstock en het wordt te gek”, reageerde de organisatie van Woodstock 50 enkele uren later in een statement aan muziekmagazine Pitchfork. “We willen ervoor zorgen dat de vijftigste verjaardag van Woodstock wordt gevierd. Hoewel onze financiële partner zich terugtrekt, zullen we doorgaan met het festival en zijn we van plan nieuwe partners aan te trekken.” Michael Lang, een van de organisatoren van het originele Woodstock, zei dat Dentsu Aegis niet het recht heeft om het festival “unilateraal te annuleren”.

Ondertussen meldde het Amerikaanse vakblad Billboard dat naast financieringsproblemen voor de groepen de bezorgdheid groeide dat de geplande locatie Watkins Glen in het noorden van New York niet voorzien is op de geschatte 100.000 bezoekers. In maart hadden de organisatoren de line-up gepresenteerd en ook optredens aangekondigd van Jay-Z, Miley Cyrus, The Killers en Imagine. De voorverkoop voor het jubileumevenement in augustus was al eens uitgesteld en was nog niet begonnen.

Hoogtepunt van hippiebeweging

Het originele Woodstock-festival in augustus 1969 wordt beschouwd als het hoogtepunt van de hippiebeweging met naar schatting 400.000 bezoekers. Onder anderen Jimi Hendrix, Janis Joplin en The Who hebben toen legendarische concerten gegeven in de buurt van de stad Bethel, ongeveer 150 kilometer ten noordwesten van New York.

Burk UzzleReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.