Festivalzomer is definitief voorbij: ook Crammerock wordt uitgesteld naar volgend jaar

Crammerock
Kristof Pieters Crammerock
Heel lang bleef de hoop bestaan dat we deze zomer toch nog van een festival zouden kunnen genieten, dankzij Crammerock. Het festival, dat traditiegetrouw in september wordt georganiseerd, kon voorlopig aan de coronamaatregelen ontsnappen, maar neemt nu zelf de beslissing om uit te stellen naar volgend jaar. 

Dat massa-evenementen al zeker tot en met 31 augustus verboden zijn in ons land, dat was al langer bekend. De hoop van muziekminnend Vlaanderen was dan ook gevestigd op Crammerock, het festival in Stekene. Maar of er in september wél een festival zou kunnen doorgaan, bleef nog steeds onzeker. Daarom besloot de organisatie om de dertigste editie van Crammerock uit te stellen naar volgend jaar. “Dat het in coronatijden bijna onmogelijk zou worden om een evenement met 50 muzikale topacts, 500 enthousiaste vrijwilligers en vooral 35.000 bezoekers te organiseren, daar waren de organisatoren zich in de huidige omstandigheden ook altijd heel erg van bewust”, laat de organisatie in een persbericht weten. “Maar zolang er hoop leefde, gaf de organisatie zichzelf de tijd om tot een goede, welafgewogen beslissing te komen, rekening houdend met alle aspecten. Helaas zijn er voor Crammerock nog te veel onzekerheden om een evenement met 35.000 bezoekers op een kwalitatieve en veilige manier te organiseren in minder dan twee maanden tijd. Dat heeft de organisatoren doen beslissen dat een volwaardige 30ste editie van hun festival een jaar uitgesteld wordt, naar vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021.”

Lees ook: 

Wordt Crammerock straks het enige zomerfestival van 2020? “Het is onze morele plicht om ervoor te gaan” (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.