Festival Dranouter beleeft topdag

BELGA
Festival Dranouter beleeft een topdag op zaterdag met 13.000 bezoekers. Daarmee was de tweede festivaldag volledig uitverkocht. Dat zei organisator Bavo Vanden Broeck.

"We zijn op weg naar een topeditie", zei Vanden Broeck vanavond. Bij aanvang van deze 41ste editie zag het er naar uit dat vooral zaterdag veel volk zou trekken, en dat bleek ook. "We hebben daarnet een bordje uitgehangen met uitverkocht." Het goede weer is zeker een belangrijke factor in het succes. Voor zondag, de slotdag met Amen Ra en Flogging Molly, is er wel nog plaats. "We zitten op schema om die 40.000 bezoekers naar Dranouter te halen."

Volgens de organisatie hangt er ook een heel goede sfeer. Het festival koos er dit jaar voor om het terrein dichter bij het dorp te brengen. "En met succes. De mensen vinden ook hun weg naar de kleinere locaties, zoals de kerk, wat heel fijn is. De kerk zat iedere keer vol", aldus Vanden Broeck.

Ook het warme weer speelt het festival geen parten, integendeel. "Met de schaduwpartijen en gratis water hebben we amper problemen gehad. Ook onze ecologische troeven, zoals de strobalen waarin geplast mag worden, slaan aan, al moeten we dat uiteraard nog onderwerpen aan een grondige evaluatie", besluit Vanden Broeck.

Vanavond mag de Belgische rockformatie Triggerfinger nog het beste van zichzelf geven.