Emotionele Pukkelpop-herdenking in kerk van Kiewit

BELGA
In de Sint-Lambertuskerk in Kiewit is om 11 uur het Pukkelpopdrama herdacht. Donderdag eiste een uitzonderlijk hevige storm het leven van vijf festivalgangers. De kerk in Kiewit was veel te klein voor de honderden aanwezigen.

Zowel binnen als buiten de kerk zochten jongeren en ouderen steun bij elkaar. Er vloeiden veel tranen tijdens de emotionele herdenkingsdienst. Voor sommigen werd het allemaal even te veel; zij werden bijgestaan door het Vlaamse Kruis.

Applaus voor Chokri
Vooraan in de kerk zaten familie en vrienden van de slachtoffers van het noodweer. Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine, duidelijk aangeslagen, nam vlakbij hen plaats. Na de viering kreeg hij een hartverwarmend applaus van de aanwezigen.

Ook minister Ingrid Lieten was aanwezig. "Het was een zeer aangrijpende en emotionele herdenking. Iedereen werd geconfronteerd met zijn eigen gevoelens", zei ze.

Herdenking in centrum Hasselt
Een volgend herdenkingsmoment is er op donderdag 25 augustus om 18 uur, exact een week na het drama. In het centrum van Hasselt is er dan een bijeenkomst waarop enkele bands een intieme, akoestische set zullen spelen.

BELGA
BELGA
BELGA