Eén platform per bubbel: eerste coronaveilige concert is succes in Verenigd Koninkrijk

Elke bubbel van maximum vijf personen had een eigen platform om in veiligheid van het optreden te genieten.
Photo News Elke bubbel van maximum vijf personen had een eigen platform om in veiligheid van het optreden te genieten.
Concerten en festivals in coronatijden, in Newcastle toont men hoe het kan. Eergisteren konden de bezoekers er op een veilige manier genieten van het eerste Britse concert sinds de uitbraak van Covid-19. Op het podium stond singer-songwriter Sam Fender (26).

Afgebakende bubbels, nette rijen én zitplaatsen in plaats van een springende massa. Het eerste coronaproof concert in het Verenigd Koninkrijk geeft een idee van hoe festivals ook tijdens een pandemie kunnen doorgaan. En daar hadden de muziekfans nood aan. De 2.500 tickets voor het concert waren al in enkele minuten de deur uit.

Voor elke bubbel van maximaal vijf personen was er een eigen platform afgebakend.
Photo News Voor elke bubbel van maximaal vijf personen was er een eigen platform afgebakend.

Op het terrein golden strenge regels om aan de nationale veiligheidsvoorschriften te voldoen. Zo had elke bubbel van vijf personen een afgebakend terreintje. Zodra de bezoekers die plaats verlieten, moesten ze hun mondmasker dragen. Bovendien gold er een eenrichtingsverkeer op het hele terrein en kon eten en drinken op voorhand besteld worden om wachtrijen te voorkomen. 

Ook met afgebakende bubbels kon Sam Fender een echte concertsfeer creëren.
AP Ook met afgebakende bubbels kon Sam Fender een echte concertsfeer creëren.
Sam Fender op het podium.
Photo News Sam Fender op het podium.
De tickets waren al in enkele minuten de deur uit.
Photo News De tickets waren al in enkele minuten de deur uit.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kirsten Hershe

  Hier ga je het hebben, dit is dus DE toekomst hé mensen! Een concert zoals we hadden voor deze plandemie is voltooid verleden tijd. Maar jullie hebben er om ter hardst om geroepen, sommige zelfs moord en brand om een nieuw normaal in te voeren. Wie geen vaccin neemt zal niet langer tot de maatschappij behoren en overal verbannen worden. Tof zeg zo'n nieuw normaal. Ik ga een gevangenis cel reserveren, hoef ik niet langer in een totalitaire dictatuur te leven.

 • Jos Teugels

  Hoe lang moet het nog duren vooraleer de mens begrijpt dat er intussen het WHO is die in staat blijkt de wereld in een totaal absurde houdgreep te houden. Dokters zijn wakker maar hebben schrik massaal in het verweer te komen, ze hebben nogal wat te verliezen. Ook is er de laatste tijd nogal wat te doen, achter de schermen over de onbetrouwbaarheid van de Pcr-testen. De uitvinder vond ze niet uit voor virussen!!

 • Jan Janssens

  En om de 5 minuten doorschuiven om in beweging te blijven. En zo komt iedereen is aan podium .

 • Bob Boomer

  Allemaal mooi maar wat als het concert afgelopen is ? Gaat men dan de bubbels systematisch naar de uitgang leiden of wordt het drummen ?

 • Petra Segers

  Met een plexiwand ertussen kan je toch telkens per 2 rijen werken.