Duizenden herdenken Pukkelpopdrama

PHOTO_NEWS
De herdenkingsbijeenkomst met een concert van vier Pukkelpopbands heeft naar schatting minstens 7.500 mensen in Hasselt samengebracht.

Het was een sereen en ingetogen eerbetoon aan de vijf slachtoffers, de vele gewonden en de nabestaanden van het drama op Pukkelpop, waar vorige week precies een week geleden een ongezien onweer over de festivalweide raasde.

Anderzijds was het voor burgemeester Hilde Claes en Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine het uitgelezen moment om de orde-, veiligheids- en hulpdiensten, de duizenden vrijwilligers en de vele solidaire Hasselaren te bedanken. "Egoïsme staat niet in het woordenboek van Hasselt en Pukkelpop", aldus Claes.

Eén minuut stilte om 18.15 uur

De bijeenkomst had plaats op het Kolonel Dusartplein. De stad had het plein aangekleed met witte vlaggen en de mensen kregen een witte roos. Stipt om 18.15 uur werd één minuut stilte gehouden. Vier bands, die normaal gezien op Pukkelpop moesten optreden, gaven een akoestisch concert. Het ging om The Rones, Amatorski, Krakow en Mauro Pawlowski.

Toen de burgemeester Chokri op het podium riep, klonk een oorverdovend applaus en gingen de witte rozen de lucht in. Over de slachtoffers zei Chokri: "We gaan jullie nooit vergeten." Na de optredens sloot Luk Janssen de bijeenkomst af met een gebalde vuist in de lucht en de woorden "We will fight back." De vele aanwezigen bleven vervolgens nog nakaarten op het Kolonel Dusartplein over de dramatische gebeurtenissen.

Er was in het stadhuis tot 22 uur de mogelijkheid het rouwregister te ondertekenen en op een "memory wall" konden mensen hun steunbetuigingen neerpennen. (belga/mvdb)

Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine en Hasselts burgemeester Hilde Claes.
PHOTO_NEWS Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine en Hasselts burgemeester Hilde Claes.
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS