dEUS draagt Lowlands-show op aan slachtoffers Pukkelpop

dEUS, hier tijdens hun Pukkelpop-concert van twee jaar geleden.
UNKNOWN dEUS, hier tijdens hun Pukkelpop-concert van twee jaar geleden.

De Belgische rockband dEUS heeft het concert op Lowlands in Nederland deze avond opgedragen aan de slachtoffers die gisteravond vielen tijdens het noodweer op Pukkelpop.
 
Zanger Tom Barman vroeg daar bij aanvang van het concert toestemming voor aan het publiek. Dat antwoordde met luid instemmend gejuich. De band speelde in de Alpha-tent.
 
Presentator 'minder vrolijk'
Tijdens het Lowlands-festival werd wel vaker stilgestaan bij het drama dat gisteren in Hasselt plaatsvond. "Normaal begin ik vrolijk aan een nieuwe editie van Lowlands, dat is dit jaar minder", zei Henk Koolen, programmamaker van het Paard van Troje en presentator van het Alpha-podium bij de opening van deze grootste tent tegenover onze Nederlandse collega's van Volkskrant.nl. "We leven enorm mee met de slachtoffers van Pukkelpop. We weten hoe moeilijk de beslissing voor de organisatie geweest moet zijn om het festival af te gelasten. Lowlands gaat wel gewoon door."

De Lowlandsorganisatie heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen en wees op de mediaborden op het podium en raadde aan het Twitteraccount van Lowlands te volgen voor alle laatste informatie. "Let op elkaar en houd elkaar extra goed vast."

Ook de presentatoren van de andere tenten stonden kort stil bij de gebeurtenissen. "De organisatie heeft diep nagedacht hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. We hebben besloten geen minuut stilte in te lassen. Dit mag je eventueel zelf doen", zei de presentator van de Bravo. Ook hij betuigde medeleven en wees op de extra veiligheidsmaatregelen. "We verwachten niet dat er dingen gebeuren waar je bang voor zou moeten zijn, maar dat deden ze op Pukkelpop ook niet."

Campingbezoekers geschrokken
Eerder, op de campings, was het gesprek van de dag uiteraard het drama op Pukkelpop, meldt VK.nl nog. Weinig Lowlands-gangers wisten echter wat er precies was gebeurd, omdat het bereik van mobiele telefoons zeer slecht is. Er werd dus vanmorgen overal geschrokken gereageerd toen op de voorpagina van de dagelijkse Lowlandskrant stond: De gebeurtenissen op Pukkelpop hebben bij de Lowlandsorganisatie diepe indruk gemaakt. (belga/vk.nl/tw)