De Crem: “Ik meen dat de festivals naar alle waarschijnlijkheid uitgesteld moeten worden.”

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
Printscreen video VTM Nieuws Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) was vanavond te gast in de studio van VTM NIEUWS. Tijdens de uitzending beantwoordde De Crem een aantal vragen van kijkers. Daaronder ook eentje over de festivalzomer, gezien iedereen zich afvraagt of die zal doorgaan. 

 “Het is absoluut aan de overheid om klaarheid te scheppen over de festivalzomer. We hebben eerst gezegd dat de maatregelen tot 3 april zouden gelden, dan tot 5 april. De periode komt steeds dichterbij”, aldus de minister. “We hebben ook onze medische informatie. Die voorziet de piek in de eerste week van de paasvakantie. Morgen is er de Nationale Veiligheidsraad. Een aantal maatregels zullen aangescherpt worden. Het is wellicht zo dat de periode verlengd zal worden. Het is nog niet beslist, maar ik denk dat de indicaties zo zijn dat men er niet aan kan ontsnappen. Nadien komt ook de uitvlakking van de curve. Medici leren ons dat het virus er nog altijd zal zijn. Massabijeenkomsten zijn een broeihaard voor de verdere verspreiding. De overheid moet daarover duidelijkheid creëren, maar ik meen dat de festivals -op basis van de informatie die we nu hebben- naar alle waarschijnlijkheid uitgesteld moeten worden.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Heyens

  hij heeft wééral gelijk ! Alleen, de regering wacht tot NA de zomer om een beslissing te nemen ... kwestie dat de festivalgangers nog wat tickets kopen en ze dan aan de straatstenen niet meer kwijt kunnen, bijkomend feit is dat na een faillissement de ticketverkopers niks meer moeten compenseren, slim hé

 • Timothy Jacobs

  Eindelijk nog eens een rustige zomer in boom dan... oef...

 • Eduard Vanderheyden

  Mijnheer De Crem had het laatst in interview nog over de rijkswacht terwijl dit al jaar en federale politie heet. Nu wil hij de fietsers beperken terwijl volgens mevrouw De Block en professor Van Randt er geen probleem is. In welke wereld leeft deze man?

 • Fred. Segers

  Zijn festivals dan zo levensnoodzakelijk ?

 • Willem Sliggers

  Beste Pieter , niet te hard van stapel lopen , eerst overleggen en dan pas verklaring geven in de media !