Dag 6 van de Gentse Feesten: dit mag je vandaag niet missen

Poster Gentse Feesten
rv Poster Gentse Feesten
De Gentse Feesten zijn er weer! Tien dagen lang boordevol muziek, theater en feest in de Gentse binnenstad. Zie je echter door de bomen het bos niet meer? Wij tippen elke dag drie fijne evenementen.

Clement Peerens Exposition

clement peerens explosition
cpex
kos clement peerens explosition cpex

22.30 u, Kouter

Gent mag volgens Clement Peerens dan misschien wel niet meer zijn dan parking, hij voelt zich duidelijk niet te goed om er te spelen. Samen met Sylvain Aertbeliën en Dave ‘Beast From Hell’ de Peuter brengt hij al zijn hits, inclusief ‘Dikke Lu’ en ‘Boecht van dunaldy’.

Roland Van Campenhout ‘Folksongs From a non-existing Land’

Bluesicoon Roland Van Campenhout.
Joris Vergauwen Bluesicoon Roland Van Campenhout.

21.30 u, François Laurentplein / Luisterplein

Bij het maken van ‘Folksongs from a Non-Existing Land’ keerde Roland terug naar het oerlandschap in zichzelf. De trip door een onbestaande wildernis, een imaginaire wereld geeft een enorme voldoening, een shot aan eindeloze creativiteit. “De titel bevat veel humor ,” lacht Roland, “aan de andere kant beschrijft het mijn muzikale evolutie. Klanken uit de wereld van folk, Bob Dylan, Woodie Guthrie of Joni Mitchell. “

Patrick Riguelle, Guy Swinnen, Gertjan Van Hellemont, Bjorn Eriksson en Piet De Pessemier

23.15 u, François Laurentplein / Luisterplein

Guy Swinnen
Vertommen Guy Swinnen

Wie heeft er op de festivalterreinen van zijn of haar jeugd niet luidkeels meegebruld met ‘Keep on rockin’ in the free world’ van Neil Young? Het is moeilijk te geloven dat deze song al bijna dertig jaar oud is, en nog moeilijker is het voor te stellen dat Neil Young toen reeds een oude rot in het vak was, die twintig jaar daarvoor al afscheid had genomen van Buffalo Springfield, de groep die hem de eerste roem bracht. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Janssens

    Lekker binnen blijf ik ! Veel te warm om daar te staan !