Daar is het Bal der Bals terug!

Kos
Wie al eens graag zijn licht opsteekt tijdens het 'Bal der Bals', waar avondkleedje en maatpak verplicht zijn, mag op zaterdag 3 mei voor de gelegenheid naar Zottegem afzakken. Daar heeft de zevende editie van het gekende 'festibal' plaats. "Beloftes maken plaats voor verrassingen", klinkt het bij de nieuwe organisatie.

"De zevende editie wordt een nieuwe ervaring waar de 'Nieuwe Generatie' deel van zal uitmaken terwijl ze zich met elkaar en de atmosfeer zullen 'verbinden', staat te lezen op de website van het evenement. "We willen nieuwe elementen geven om met elkaar te delen", zegt woordvoerster Louise Vermeulen. "We willen ervoor zorgen dat tieners aan het dromen kunnen slaan. Het mag geen doorsnee galabal worden. 'Bal der Bals' moet een beleving en een levenswijze worden", zegt Louise Vermeulen. "Mensen worden als het ware betrokken bij een 'Nieuwe Generatie' wat ons samenhorigheidsgevoel benadrukt. De kledijcode is daarin zeer belangrijk: zonder maatpak of avondkleedje kom je er dus niet in."

Flanders Expo wordt omgeruild voor een locatie in Zottegem waar in 2010 en 2011 nog uitverkochte edities plaatsvonden. "Het is een bewuste keuze om het succesverhaal van destijds te omarmen en om zo ook de capaciteit te verminderen. Bovendien is de locatie polyvalent met 2 zalen en 2 verdiepingen en zo geschikt voor dat tikkeltje meer", legt Louise uit. "Kwantiteit zal inboeten voor kwaliteit. Elk detail van het evenement zal zo perfect mogelijk uitgevoerd worden." Maar liefst 16 artiesten zullen de line-up aanvoeren. De opvallendste is Borgeous, bekend van Tsunami. Onlangs bracht hij nog de hit Stampede uit met de Belgische broeders Dimitri Vegas & Like Mike. "Hij zal voor het eerst in België optreden en dit bij ons", luidt het trots. Maar ook DJ F.R.A.N.K. van eigen bodem en enkele Nederlandse deejays als Funk D, Jani en Massive Tune staan dit jaar op het lijstje."

Borgeous aan de slag tijdens één van zijn gigs.
Facebook Borgeous Borgeous aan de slag tijdens één van zijn gigs.

VIP uitverkocht
"We willen dit jaar zoveel mogelijk bezoekers een nieuw 'Bal der Bals' mee laten beleven en verlagen daarom terug de minimum leeftijd. Vorig jaar was dat eenmalig vanaf 18 jaar. Zonder maatpak of avondkleedje komen de mensen er niet in", klinkt het bij Laurens Eeckhout.

"Sfeer en service moeten centraal staan tijdens het 'Bal der Bals'. Daarom worden wachtrijen taboe en voorzien wij een complete service met gespecialiseerde bedrijven", klinkt het. "Om veiligheidsredenen worden ook shuttlebussen ingelegd vanuit tal van gemeentes naar de nieuwe locatie."

De organisatie benadrukt dat er geen gratis kaarten beschikbaar zijn. "De voorverkoop van kaarten gaat dan ook sneller dan verwacht. De honderden VIP-kaarten zijn allemaal geregistreerd en alle VIP-pakketten zijn al uitverkocht", vertelt manager Brecht De Geyter. Het authentiek houden van de VIP-belevenis vertaalt zich volgens de organisatie ook in keuzes zoals het inzetten op comfort. Zo kan je als VIP op het 'Bal der Bals' heel wat meer beleven, krijg je eten en champagne aangeboden, en deel je subliem comfort met honderden tegelijk. "Daarmee moet je ook het verschil maken."

Kos

Nieuwe organisatie
Vorig jaar ging het 'Bal der Bals' in Flanders Expo er erg prat op met 8.000 bezoekers 'het feest van het jaar' te zijn, maar de kritiek op het knullige gehalte van de organisatie bleef door onder meer de uitblijvende beloftes en lange wachtrijen niet gespaard. Enkele ervaren project managers willen nu als één organisatie samenwerken met de bezoekers en partners om de naam van het evenement waar te maken. "De situatie is niet nieuw voor ons. Wij willen dan ook van het 'Bal der Bals terug een succesverhaal maken", zegt medewerker Brecht De Geyter.

De nieuwe organisatoren zien het 'festibal' als een unieke en fantastische opportuniteit. "Het is geen geheim meer dat niet iedereen tevreden is met onze komst, maar we zouden velen teleurgesteld hebben als dit het einde had betekend van dit potentieel concept." "We kiezen bewust niet voor Flanders Expo als locatie", glimlachen de organisatoren. "Kwaliteit en tevredenheid zullen bij ons altijd vooropstaan."

Kos

'Bal der Bals for Charity'
"Een deel van de opbrengsten gaat voortaan ook systematisch naar goede doelen waaronder 'The Cybersmile Foundation'." De organisatie verwijst hiermee met een knipoog naar de haatstorm rond Mathieu De Ruyck (de vorige organisator, red.). "Het is prachtig dat er kritiek wordt gegeven op een evenement, maar haat verspreiden en pesten gaat ook volgens ons een brug te ver", aldus Louise.

Ook zal het 'Bal der Bals' enkele lokale initiatieven steunen zoals 'Art On Tour' waarbij plaatselijke kunstenaars zullen samenwerken met het 'Bal der Bals', zegt Peter Van Hollebeke, projectleider bij Art on Tour.
Praktisch

De zevende editie van het Bal der Bals vindt plaats op zaterdag 3 mei 2014 in Zottegem, op Ter Kameren 2-4. De kledijcode is avondkledij voor de dames en maatpak met das voor de heren.

Toegangskaarten
Ticket: € 18
VIP Bags: uitverkocht
Skyboxen en VIP-tafels: uitverkocht

Kaarten zijn verkrijgbaar in alle Fnac-winkels in België, alle Carrefour-winkels in Frankrijk of via de website www.balderbals.be waar men voor alle informatie terecht kan.