Exclusief voor abonnees

BEST OF WERCHTER. Hoe Sting het einde betekende van flesjes op festivals: de 20 meest memorabele concerten, deel 1

Sting op Werchter in 1991.
Goedefroit Music Sting op Werchter in 1991.
Geschreeuw en getrek tussen Amy Winehouse en haar vriend Blake, die zelfs eiste dat ze niet zou optreden. Tientallen mensen die moesten worden afgevoerd met snijwondes en neusbreuken tijdens een optreden van Sting. Rock Werchter telt talloze spectaculaire verhalen. Dit jaar is er jammer genoeg geen nieuwe editie, maar niet getreurd: wij brengen u van donderdag tot zondag de top 20 van de meest memorabele concerten ooit op het festival.

Onze top 20 werd samengesteld door de redactie met de bekwame hulp van een zeskoppige jury: VTM-nieuwsanker Stef Wauters, Noordkaapzanger en Willy-presentator Stijn Meuris, VTM-presentatrice An Lemmens, ‘Equal Idiot’ Thibault Christiaensen, Willy-presentatrice Sofie Engelen en Belpopkenner en wandelende Werchterencyclopedie Jan Delvaux.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bram Gilles

  Allez die van Torhout weer aan het neuten. Werchter 1991 was top met de hoofdrol Iggy Pop, die man kwam, zag en speelde de wei plat! Bij Sting werd er wel duchtig met petflessen gesmeten dat zelfs Guy Mortier moest opkomen om op te roepen om er mee te stoppen. Enkele, wellicht complete nozems, vonden het nodig om met halfvolle flessen te gooien. Maar voor mij maar een woord: Jeugdsentiment!

 • Wim Blommaert

  Ik stond vooraan bij Iggy Pop en kan bevestigen dat het aantal flessen in Torhout fenomenaal veel was. De hemel was gevuld met flessen. Ask the roadies, podium lag vol. Journalistiek foutje is jullie vergeven. Die enkele volle flessen waren wel pijnlijk. Blijft toch mijn beste herinnering aan TW.

 • Heidi Werbrouck

  Het was Iggy Pop die het publiek uitdaagde. Toen het nog T/W was en het op de 2 locaties 1 dag duurde. Toen het nog plezant en betaalbaar was ipv platte commercie. Toen de rode Belga hoedjes uw haar nog vrolijk roze kleurden bij regenweer. En Herman, dat met die modder was bij RHCP tijdens een andere editie.

 • Pieter Van Ceunebroeck

  Machtig optreden van iggy! Zelfs watches, boterhammen en pannenkoeken zien vliegen

 • Bart De Wint

  In 1991 werd op zaterdag in Torhout met flessen gegooid bij Iggy Pop, spontaan en voor de fun... Op zondag gooide het Werchterpubliek flessen bij Sting tijdens Message in a Bottle. Omdat de meeste media-aandacht naar Wechter ging, Torhout was minder in the picture, denken velen dat Sting de eerste was. Maar het was Iggy, die het publiek maar bleef aansporen om te gooien, die echt verantwoordelijk was voor het verdwijnen van de PET-fles op festivals.