Belgische DJ Aeroplane trapt SXSW af voor HLN.be

De Belgisch-Italiaanse dj Vito De Luca.
De Belgisch-Italiaanse dj Vito De Luca.
De Belgisch-Italiaanse dj Aeroplane, in het dagelijkse leven bekend als Vito De Luca, zette gisteren voor HLN.be het Amerikaanse muziekfestival SXSW in met een korte maar gezellige set. Zijn keuze van rustige platen was erg gepast voor de namiddag maar wist het Amerikaanse publiek niet te overdonderen.

Vito De Luca mocht gisteren op SXSW onder de naam Aeroplane het publiek om om 16.30 uur opwarmen in het piepkleine cafeetje Loft. Hoewel het Texaanse festival toen nog niet helemaal op volle toeren draaide, kon de producer/dj toch al op wat interesse rekenen bij de lokale hipsters en zelfs hier en daar al wat bescheiden danspasjes uitlokken. De Luca raakte vooral in België en de rest van de wereld bekend met zijn makkelijk verteerbare danshitje 'We Can't Fly' van zijn gelijknamige debuutalbum. Dat nam Aeroplane deels in Los Angeles op, dus de Verenigde Staten en zijn feestgangers zijn hem niet onbekend. Nu hij ook de laatste single van Justin Timberlake 'Suit & Tie' in een discojasje heeft gestoken, wordt duidelijk dat deze Belg vastberaden is de Amerikaanse markt te veroveren. In Austin speelde hij gisteren echter aanvankelijk op veilig met gelijkaardige rustige nummers en kabbelende beats zonder echte hoogte- of laagtepunten.

Met zijn flesje bier aan de draaitafel past De Luca perfect in het huiselijke decor van Loft, dat met zijn gezellige zeteltjes en boekenkast wel erg aan een huiskamer doet denken. Bekende, opzwepende hits ontbraken om van zijn set een waar dansfestijn te maken, maar dat had in deze setting ook niet gepast. Zijn set kon je wel de perfecte achtergrondmuziek noemen voor de vele gesprekken die het publiek hield. Naarmate zijn draaisessie vorderde, durfde De Luca toch met vettere beats te spelen en dan slaagde hij er in toch wat sfeer te scheppen en kon hij op sympathie van het publiek rekenen.

Om het nu echt al te maken in de VS heeft deze verlegen Belg nog iets te weinig zelfvertrouwen en présence. Voorlopig kunnen we dus nog niet spreken van een tweede Steve Aoki, een Amerikaanse razendpopulaire producer die het publiek als een echte showman weet op te zwepen en steeds voor een heuse show voor, op en achter de draaitafel zorgt.

Vandaag volgt HLN.be nog meer dance-acts in Texas waaronder de Canadezen van Azari & III en Tiga. Je leest er morgen alles over.

Aeroplane in Texas op SXSW.
Aeroplane in Texas op SXSW.