Belgian Pride Festival wordt uitgesteld naar augustus

BELGA
Het Belgian Pride Festival, gepland van 8 tot en met 24 mei, wordt uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat meldt de organisator The Belgian Pride vzw. Er is wel al een nieuwe datum gevonden: 29 augustus.

De beslissing om het Belgian Pride Festival uit te stellen werd genomen in samenspraak met de drie LGBTQI+-koepelorganisaties, Arc-en-Ciel Wallonie, çavaria, RainbowHouse Brussels, en de stad Brussel. Momenteel is enkel de nieuwe datum van de parade bekend, maar het hele festival zal mee verzet worden. Meer info hierover volgt later.

“Het Belgian Pride Festival brengt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers samen in Brussel. Dit kan en mag enkel in veilige en gezonde omstandigheden doorgaan. We smijten ons nu volop op de reorganisatie, zodat we iedereen in augustus kunnen verwelkomen op een volwaardige editie”, klinkt het bij The Belgian Pride vzw.

Aan de parade doorheen het Brusselse stadscentrum nemen jaarlijks meer dan 80 groepen en organisaties deel die de rechten en het welzijn van de LGBTQI+-gemeenschap in de kijker zetten.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kris Roelands

    Neemt maar september