Amerikaans bedrijf ontwikkelt coronafestivalpak

Het "Micrashell"-pak van Production Club.
Production Club Het "Micrashell"-pak van Production Club.
Het Amerikaanse bedrijf “Production Club”, dat in normale tijden podia en showelementen bouwt, heeft een speciaal pak ontworpen waarmee je veilig naar de discotheek of een festival zou kunnen gaan. Volgens het bedrijf beschermt het pak optimaal tegen coronabesmettingen, en is het dus ideaal om te dragen op plekken waar veel mensen op een kleine plaats samenkomen.

Het pak ziet eruit als een soort futuristische duikershelm en kreeg de naam “Micrashell”. Festival- of discotheekgangers die het pak dragen, worden beschermd tegen virussen door een plastic stolp over het hoofd. Het pak heeft ook een luchtfilter, zodat de lucht in de stolp vers blijft. Volgens de makers van het pak is dit een ideale oplossing wanneer de social distance tussen mensen niet gegarandeerd kan worden, zoals op drukbezochte festivals of in clubs.

Het "Micrashell"-pak van Production Club.
Production Club Het "Micrashell"-pak van Production Club.

Drinken

Het pak bedekt enkel de bovenkant van het lichaam en de armen en handen, en heeft naast de stolp met luchtfilter nog enkele extra’s. Zo is er op de arm een speciaal vakje voorzien voor een smartphone en heeft het pak een camera en speakers. Ook drinken is geen probleem, want het beschermpak heeft een ruimte waarin je je drankje kan stoppen en er kan van drinken. 

Wanneer dit futuristische pak echt op de markt komt en hoeveel het zal gaan kosten, is voorlopig nog onduidelijk.

Lees ook:

Wordt Crammerock straks het enige zomerfestival van 2020? “Het is onze morele plicht om ervoor te gaan” (+)

De geur van vroeger: deze kaarsen ruiken naar jouw favoriete festival, bar of bioscoop

Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen (+)
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Amber Habex

  hoopelijk ook met airco, anders is dat nog altijd niet om te doen

 • Luc Melis

  Een pak of andere beschermingsmaatregelen zullen enkel werken zolang je nuchter bent.. Eenmaal in stemming dan geldt enkel nog “waar is het feestje ?”

 • Robbert Thys

  Ik wil het wel eens zien. Bij 35° en in volle zon...

 • Peter Janssens

  Zal voor mij pas compleet zijn als er een "voor hem" (voorkant) en "voor haar" (voorkant, achterkant en mondgat) one nightstand deurtje in zit.