Actrice die met drugs werd betrapt op Tomorrowland weet vandaag of ze langer in de cel moet blijven

Imanuelle Grives.
ANP Kippa Imanuelle Grives.
De Nederlandse actrice Imanuelle Grives weet vandaag of ze langer in de cel blijft voor drugshandel op Tomorrowland. De 34-jarige Rotterdamse zit inmiddels ruim een maand vast. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt haar zaak achter gesloten deuren.

De hechtenis van Grives kan met een maand worden verlengd, maar ze kan ook onder elektronisch toezicht in ons land worden geplaatst. Ook kunnen andere voorwaarden aan een eventuele voorlopige vrijlating worden verbonden. Grives woont de zitting bij, verwacht haar advocaat.

De actrice werd op 21 juli aangehouden met meer dan 100 xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres lagen nog meer drugs. Grives wordt verdacht van "mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen". 

Naar eigen zeggen verkocht ze drugs als voorbereiding op een nieuwe rol, maar het openbaar ministerie vindt dat verhaal twijfelachtig.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gilbert dejonghe

  Opsluiten moeten ze doen , drugs zijn drugs en moeten gestraft worden .Zangeres of niet , de wet is voor iedereen .Maar niet altijd gelijk .

 • Jan Delafontaine

  Kom naar Belgie. Hier krijg je zelfs geen cel meer voor pedofilie of aanranding.

 • Sonny Breugelmans

  Laat ze maar vrij, ze zijn tot al gewend om gepampert te worden.

 • Rudi Notebaert

  Hoe zou Anthony Hopkins zich dan voorbereidt hebben op zijn rol van dr Hannibal Lecter ?

 • Mario Tersago

  Zoveel drugs, als 'inleving' voor een rol? No way. Als men 10 pilletjes zou vinden, is dat plausibel bij wijze van test. Maar 100 stuks én zoveel gram cocaïne en ketamine? .. Dat is niet meer geloofwaardig, dat is écht dealen.