60.000 muziekfans bouwen feestje op TW Classic

BELGA
Op de festivalweide van Werchter wordt een week na Rock Werchter opnieuw een stevig muzikaal feestje gebouwd. Zo'n 60.000 mensen zijn naar de zonovergoten weide afgezakt voor een volledig uitverkocht TW Classic.

De Belgische groep Balthazar mocht de spits afbijten en werd nadien gevolgd door Blondie, die het publiek verwende met een resem aan hits. Ook de bluesrock van Ben Harper en Charlie Musselwhite werd fel gesmaakt, maar meer dan waarschijnlijk worden Bruce Springsteen en de E Street Band het hoogtepunt van de avond.

De felle zon en het warme weer zorgden al vroeg in de namiddag voor een prima sfeer op de festivalweide. Die verbeterde alleen maar toen bij het optreden van Santana de temperatuur nog enkele graden de hoogte in ging. De Zuid-Amerikaanse gitaarvirtuoos kreeg de voetjes, benen en heupen van het publiek schijnbaar moeiteloos in beweging.

Om 20.00 uur was het de beurt aan de Britten van Keane maar de kans is groot dat de festivalweide dan de grootste drukte nog moet te verwerken krijgen. Heel wat muziekliefhebbers zijn immers nog op weg naar Werchter omdat ze vooral het optreden van Bruce Springsteen niet willen missen. Weinigen lijken eraan te twijfelen dat The Boss een onvergetelijke afsluiter wordt.

8.200 reizigers met de bus
Vervoermaatschappij De Lijn vervoerde al 8.200 reizigers van en naar TW Classic in Werchter. Om alles in goede banen te leiden, zet De Lijn 35 bussen en 60 chauffeurs in. Dat meldt de maatschappij zaterdagavond in een persbericht. Ongeveer de helft van de busreizigers maakte het gebruik van het speciale "e-treinbiljet TW Classic". Het treinbiljet omvatte de treinreis heen en terug naar Leuven en de busreis van De Lijn naar en van het festivalterrein. Alles verloopt vlot, aldus woordvoerdster Astrid Hulhoven.

Volgende zaterdag staan de extra Werchter-bussen een laatste keer klaar voor het concert van Roger Waters. De eerste festivalbussen vertrekken om 16.00 uur aan het station in Leuven. Terugkeren vanuit Werchter naar Leuven kan tot 2.00 uur 's nachts.