6 tips om je smartphone langer in leven te houden tijdens de festivals

Zo hou je je smartphone langer in leven tijdens de festivals.
BELGA Zo hou je je smartphone langer in leven tijdens de festivals.
Rock Werchter opent morgen zijn deuren. Tijd om zo veel mogelijk filmpjes te maken van je favoriete artiesten en in contact te blijven met je vrienden én het thuisfront. Jammer genoeg werkt je gsm niet altijd mee. Met deze tips van Kris Bielen, service trainer bij Apple Premium Reseller Switch, hou je je smartphone langer in leven tijdens de festivals.

1. Schakel nutteloze apps uit

Op je smartphone staan vaak heel wat apps die je niet nodig hebt tijdens het festival. Ook al gebruik je ze niet actief, toch kunnen ze op de achtergrond vaak nog data downloaden. Dat vreet energie. Om zicht te krijgen op de apps die je batterijpercentage grondig toetakelen, raadpleeg je best de functie 'batterijgebruik' op je smartphone. Daar zie je welke apps het meest energie vreten en dus best uitgeschakeld worden.

2. Gebruik een donker scherm

Op de festivalweide kijk je best naar de shows en niet naar je scherm. Moet je je smartphone dan toch even raadplegen om een vriend te kunnen vinden, doe je dat best op een zo donker mogelijk scherm. Een helder scherm verbruikt immers veel batterij. Zet ook je meldingen uit, omdat die automatisch je scherm doen oplichten.

3. Schakel je locatie en bluetoothverbinding uit

Locatievoorzieningen en bluetooth zijn twee typische smartphonefuncties die je batterij meteen naar beneden krijgen. Aangezien je de podia en drankstandjes perfect kan vinden zonder je GPS te gebruiken, zet je locatievoorzieningen dus best uit. Met al die muziek om je heen zal je ook geen gebruik moeten maken van je bluetooth speakers. Ook je bluetooth verbinding kan je dus gerust uitzetten.

4. Hou je smartphone koel

Het zal een warme Werchter worden. En dat is nadelig voor je smartphone. Hoe warmer je smartphone, hoe sneller je batterij leegloopt. Probeer je smartphone dus op een koele plek te bewaren: in de schaduw, een lichte broek of misschien zelfs je koelbox.

5. Gebruik de besparingsmodus

Sommige typische smartphonefuncties, zoals e-mails ophalen, spraakbesturing en apps automatisch updaten, heb je niet nodig tijdens een festival. Met de energiebesparingsmodus, een makkelijke functie op de iPhone en de meeste andere toestellen, worden deze typische smartphonefuncties minder vaak uitgevoerd of zelfs uitgeschakeld. 

6. Gebruik externe batterijen

Externe batterijen zoals een powerbank zijn geen overbodige luxe. Vaak kan je je smartphone daarmee minstens één keer volledig opladen. Als je het onhandig vindt om met een powerbank en een smartphone in je broek op de weide rond te lopen, kan je trouwens ook een beschermhoes met een geïntegreerde batterij kopen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Renate Depuydt

    Laat dat ding gewoon thuis en geniet van het festival.. foto's ervan vind je wel van anderen die constant lopen te filmen.

  • Filemon Filemon Perséé

    Op een festival heb ik geen smartphone nodig. Die dient voor mijn werk, en op festivals wil ik gerust gelaten worden. Dus NO telephone please.