47 opgepakt wegens dronkenschap Gentse Feesten

UNKNOWN
Tijdens de eerste vier nachten van de Gentse Feesten zijn 47 personen opgepakt voor openbare dronkenschap en waren er 21 gerechtelijke aanhoudingen voor onder meer vechtpartijen en drugsbezit. Dat zegt woordvoerder Steven De Smet van de Gentse lokale politie. Volgens het stadsbestuur is er meer volk dan vorig jaar, maar minder overlast.

De politie betrapte voorlopig 140 personen op wildplassen, takelde 125 wagens en schreef 365 onmiddellijke inningen uit voor parkeerinbreuken. Van de 68 aanhoudingen waren er 47 administratieve voor openbare dronkenschap. De cijfers zijn niet hoger dan de voorgaande jaren, zegt de politie. De dronken personen verbleven een nachtje in de cel tot ze weer nuchter waren.
 
Topdagen
Het stadsbestuur blikt tijdens een tussentijdse evaluatie tevreden terug op de eerste helft van de Gentse Feesten. "Zaterdag en maandag waren twee absolute topdagen", zegt feestenburgemeester Lieven Decaluwe.
 
"Maandag zat de stad echt vol en werden verschillende pleinen afgesloten. Het was een van de allerdrukste dagen ooit. De Lijn vervoerde dinsdag nog nooit zoveel reizigers op de Gentse Feesten.
 
243 verzorgingen
Er werden ook 243 personen verzorgd, een record, en 11 personen afgevoerd. Ondanks het grote aantal bezoekers wordt er minder overlast gemeld."

Domper op de feestvreugde
De grootste domper op de feestvreugde was het afgebroken concert van Eddy Wally. De zanger werd gisterenavond onwel tijdens zijn concert op het Sint-Baafsplein. Wally werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij minstens tot vanavond blijft voor observatie. Of de apertiefconcerten van de zanger doorgaan, moet nog beslist worden.

De Gentse Feesten duren nog tot en met maandag 26 juli. Op de verschillende pleinen zijn er concerten, er is straattheater en een grote kermis. Vanavond wordt een groot vuurwerk afgestoken, met als thema 'de vier seizoenen'. (belga/edp)