4 dagen, 4 podia, 97 artiesten: dit is Rock Werchter 2019 in cijfers

Werchter 2019
Joel Hoylaerts / Photonews Werchter 2019
Een festival als Rock Werchter organiseren, daar komt heel wat bij kijken. Niet alleen voor, maar ook vooral achter de schermen zijn vele medewerkers druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Zo’n 7.250 per dag, zijn er dat. Dit is het hele festival in cijfers. 

Die medewerkers besmeren 8.780 broden, met 900 kilogram kaas, 410 kilogram hesp, 380 kilogram salami, 797 kilogram krablsa en 840 kilogram Nutella om de crew van het festival van snacks te voorzien. Ze krijgen ook nog 740 liter melk te drinken, en mogen smullen van 65000 appelen en 5230 liter verse soep. Mag ook wel, als je 48 kilometer aan omheining of hekken hebt neergezet, of hebt meegewerkt aan het plaatsen van 41.000 vierkante meter aan houten vloer. Om nog maar te zwijgen van de 7 kilometer aan lichtjes in The Barn. Dat alles ter voorbereiding van 4 dagen feest, verspreid over 4 podia en met 97 artiesten. 

Main Stage

Het dak van het podium weeg maar liefst 120 ton, en er kan tot 90 ton aan materiaal in hangen, zoals lampen en geluidsboxen. Maar dat wordt tijdens Werchter wel beperkt tot een extra veilige 80 ton. Naar dat podium kijken elke dag 28.500 bezoekers met een dagticket, en zo’n 59.500 bezoekers met een combiticket. Er werden tickets verkocht in 109 landen, waaronder ook Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Luxemburg, Ierland, de VS, Israël en Finland. Op de camping sliepen 42.000 muziekfans. 

Artiesten

Er waren artiesten uit 16 landen, waarvan er twee voor het eerst vertegenwoordigd werden: Spanje (door Rosalía) en Zwitserland (Zeal & Ardor). Australië is het best vertegenwoordigd, met 8 artiesten. De oudste artiest ter plekke was Tony Allen (78), de drummer van The Good, The Bad & The Queen. De jongste artiest was uiteraard IBE (17), de winnaar van ‘The Voice’ die zijn nieuwe plaat hier kwam voorstellen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Raymakers

  Straffe lineup, dat is waar Tom! Als ik dat zou vertalen naar vandaag naar mijn favorieten en naar één dag en naar één podium, dan zou dat betekenen dat ik op één dag bvb. Mumford & Sons, Elbow, Editors, The Killers en Bear’s Den zou krijgen, met Faithless als afsluiter Dat zou een droom zijn, maar de commerce heeft dat allemaal kapot gemaakt. Maar ik leef vandaag, en ik pas me aan aan de evolutie van de maatschappij, en ik heb prachtige vier dagen gehad.

 • Wintein Tom

  Ik herinner me nog dagje'torhout' met voor de middag bodycount (!!!!) Deus en live.. na de middag pj harvey, therapy, the cure, rem, the cranberries, morphene, jeff buckley en spearhead!!!! Leg deze line up naast gelijk welke van tegenwoordig... Triestig toch... Enkel blij dat ik er toen bij was...

 • Wintein Tom

  Google eens gelijk welke affiche 'torhout-werchter' en oordeel dan pas aub...

 • joseph vaneygen

  Torhout-Werchter. 2 dagen plezier mooi verdeeld in het land, een toerist pluspunt en een programma met kleppers, geen eendagsvliegen.

 • Koen Raymakers

  Kom gerust nog eens een dagje kijken Tom. Ik denk dat het je wel wat vindt op de verschillende podia, als je een echte muziekliefhebber bent.